Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Κάφκα μέσα σε κουτί

«Στο διήγημα του Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», η ελευθερία δεν αποτελεί επιλογή. Η απόλυτη ελευθερία βρίσκεται μόνο σε έναν κόσμο που δεν έχουμε γνωρίσει», γράφει στο artplay.gr η Ελένη Παργινού με αφορμή την πρεμιέρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, του έργου που σκηνοθετεί και παίζει από κοινού με την Κατερίνα Παρίσσου στο Θέατρο Σημείο. «Ο πόθος για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας απ’ τη μια και η επίγνωση της τρομερής σκλαβιάς από την άλλη, θέτει σε λειτουργία ένα παιχνίδι επινόησης εαυτού που θα ξεπεράσει αντιξοότητες και σκοπέλους και θα σκαρφαλώσει τα σκαλοπάτια της ανθρώπινης κοινωνίας», προσθέτει.

«Οι δύο ηθοποιοί, Κατερίνα Παρίσσου και Ελένη Παργινού, γινόμαστε οι φορείς αυτής της ιστορίας και αφηγούμαστε την προσπάθεια και την διαδρομή από την παρατήρηση και την μίμηση μέχρι τον θρίαμβο της γνώσης και την τραγικότητα της συνείδησης.

Στον περιορισμένο χώρο ενός κουτιού βάθρου, οι ηθοποιοί εγκλωβίζονται σε κάθε νέα τους επιλογή. Το σώμα, βασικό εργαλείο της παράστασης, πρωτοστατεί και θυμίζει ίσως την φύση του ανθρώπου που αφήνουμε πίσω μας όλο και πιο πολύ.

Στη δουλειά αυτή, βάλαμε το σώμα στο κέντρο και προσπαθήσαμε να χτίσουμε γύρω από αυτό. Ήταν εξαρχής ζητούμενο να πειραματιστούμε  με σωματικά εργαλεία σε συνδυασμό με έναν αφηγηματικό λόγο. Και με αφορμή την «Αναφορά» αρχίσαμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ελένη Παργινού

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Ταυτότητα Παράστασης:

Συντελεστές

Μετάφραση: Δανάη Σπηλιώτη

Σκηνοθεσία: Ελένη Παργινού

Μουσική: Κώστας Φραντζής

Σκηνικά: Μαρία Τερέζα Ντε Ροζάριο

Κοστούμια: Γιάννα Ρεσβάνη

Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλης

Ηχοληψία- Μίξη Ήχου: Φίλιππος Σαλαπάτας

Video teaser- trailer: Έλενα Μπονέλη

Φωτογραφία: Dionysia Duke

Σχεδιασμός Αφίσας- Προγράμματος: Διονυσία Φωκά

2.

Παίζουν: Κατερίνα Παρίσσου, Ελένη Παργινού

 Info:

Τοποθεσία: Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), Καλλιθέα

Ημερομηνία: Πρεμιέρα: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα: 21.30. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30. Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2016. Διάρκεια παράστασης 55’

Πληροφορίες: Τηλ.: 21 0922 9579

Τιμές Εισιτηρίων:  Γενική είσοδος 10 €