Θέατρο

Αντώνιος και Κλεοπάτρα για 2 στο “Άλφα”

Την πρώτη τους διεθνή συνεργασία εγκαινιάζουν στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο θέατρο Άλφα, η ομάδα Ιδέα των Κώστα Γάκη, Κων/νου Μπιμπή και Αθηνάς Μουστάκα, παρουσιάζοντας σε μια διπλή παραγωγή τις παραστάσεις “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” της Colleen Sullivan από την Νέα Υόρκη και “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2” από την Αθήνα.  Το χαρακτηριστικό των δυο παραστάσεων είναι πως και τα δύο έργα παίζονται από δύο μόνο ηθοποιούς, με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις.

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode


Το ενδιαφέρον ερώτημα που τίθεται είναι το πώς αντιμετωπίζουν ένα έργο του Shakespeare δυο ομάδες που τις χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά τις ενώνει η ανάγκη για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο, χειροποίητο και συγκινησιακό θέατρο. Πώς μεταφέρεται στην πλάτη δυο μόνο ηθοποιών ένα ολόκληρο έργο. Πώς υποδέχονται οι δυο ηθοποιοί το βάρος των δύο κεντρικών ρόλων και πώς όλους τους υπόλοιπους ρόλους. Τί σημαίνει εν τέλει ο αριθμός 2 για τη σκηνή αλλά και τη ζωή.

Μετά τις δύο παραστάσεις της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης θα υπάρξει ένα κοινό σεμινάριο των δύο ομάδων η ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί άμεσα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Μ. Ζ