Θέατρο

«Ίων» στο 104

Τη σκηνική μεταφορά του γνωστού διαλόγου του Πλάτωνα, «Ίων», με θέμα την καλλιτεχνική και ποιητική έμπνευση, επιχειρεί η Oμάδα «HΘΩ» από 11 Ιανουαρίου στο Open Space του Θεάτρου 104.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Λένας Φιλίπποβα, περιστρέφεται γύρω από ερωτήματα όπως, το ταλέντο του ερμηνευτή-ραψωδού οφείλεται σε θεία έμπνευση; Είναι δώρο της Μούσας ή είναι αποτέλεσμα τεχνικής και γνώσης; Τι σχέση έχει η ποίηση με τη λογική; Αλήθεια, τι θα έλεγε άραγε ο Σωκράτης, αν περιδιαβαίνοντας στην Αθήνα του 2016 παρακολουθούσε τους σύγχρονους ραψωδούς-ηθοποιούς; Κατέχουν την τέχνη του διαλόγου; Εμπνέονται από τις Μούσες; Τους ενδιαφέρει η ένθεη έμπνευση;
Η παράσταση θα παίζεται από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00 στο Θέατρο 104 στο Open Space.

 

© Yannis Tourlidis_ 02 - LENA FILIPPOVAΛένα Φιλίπποβα

 

Η ομάδα «ΗΘΩ» αφιερώνει, εν είδει χρέους, αυτήν τη δουλειά της στον μεγάλο εν ζωή δάσκαλο του σύγχρονου θεάτρου Ανατόλι Βασίλιεβ.

Η ομάδα ΗΘΩ
Η ομάδα «Ηθώ» που ιδρύθηκε το 2001 από την σκηνοθέτη Λένα Φιλίπποβα ασχολείται με την έρευνα της μεθοδολογίας και πράξης της τέχνης της υποκριτικής. Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «Κρότκαγια» του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι, «Πρόβα Στρίντμπεργκ» βασισμένη σε έργα του Α. Στρίντμπεργκ και Π. Ενκβίστ, «Εξίσωση Ι. Συνηθισμένοι Άνθρωποι» βασισμένη σ’ ένα κεφάλαιο από τον Ηλίθιο του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι, «Σουζάννα» του Ιον Φόσσε, «Μαριονέτες» του Χ. Κλαιστ.

© Yannis Tourlidis_ 05 - LAMBROS PAPAGEORGIOU

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα
Σκηνικά: Νικόλας Κουρνιάτης
Κοστούμια: Χρίστος Κωνσταντέλλος
Επιμέλεια ήχων και μουσικής: Λένα Φιλίπποβα
Κίνηση: Στέφανι Τσάκωνα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Τουρλίδης

© Yannis Tourlidis_ 04 - VICKY SKORDALI

Ερμηνεύουν:
Μαρίτα Τζατζαδάκι, Βίκη Σκορδαλή, Λάμπρος Παπαγεωργίου

© Yannis Tourlidis_ 03 - MARITA TZATZADAKI

Πληροφορίες:
Θέατρο 104 – Open Space
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Τηλ: 210 3455020 – 6940290312