Θέατρο

Η Βρομιά κάθε Τρίτη στο Τρίκυκλο

Η Ομάδα Θεάτρου Σελίδα 231 παρουσιάζει κάθε Τρίτη έως και τις 26 Μαΐου στο Τρίκυκλο, το έργο του Ρόμπερτ Σνάιντερ «Βρομιά» σε ερμηνεία Γιώργου Μοσκιού και σκηνοθεσία Βίβιαν Κραβαρίτη


Το έργο γράφτηκε από τον Robert Schneider to 1991 στην Αυστρία, εποχή που οι ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών είναι σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η «Βρομιά», εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

4

«Mε λένε Σάντ. Είμαι 30 χρονώ. Σαντ στα αγγλικά θα πει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι, κι ας ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω…»

Ο Σαντ ήταν φοιτητής. Τώρα πουλάει κόκκινα τριαντάφυλλα. Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείται, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται πως «…δεν έχω αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου. Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το’ χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω. Ξέρω ποιος είμαι…»

5

 

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη
Σκηνογραφία – Φωτογραφία- Παραγωγή : Ομάδα σελίδα 231
Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού

1

Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη στις 21:00
Χώρος: ΤΡΙΚΥΚΛΟ, Θ.Γεωμέτρου & Πυθέου, Νέος Κόσμος (μετρό Άγιος Ιωάννης)
Διάρκεια: 55 λεπτά

??????????????????????

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά (απαραίτητη η κράτηση θέσεων)
Τηλ. Κρατήσεων: 210-9232.384 και 6985-640.224
Παραστάσεις έως Τρίτη 26 Μαΐου 2015