Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

«Η Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας είναι λίγο σαν στο σπίτι μας»

«Η Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας είναι ένα ζεστό φιλόξενο θέατρο- είναι λίγο σαν στο σπίτι μας και αυτό φιλοδοξούμε να ισχύει τόσο για τους συνεργάτες μας, όσο και για το κοινό. Στόχος μας είναι να προσκαλούμε ταλαντούχους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και να μοιραζόμαστε την ίδια στέγη φτιάχνοντας όμορφα πράγματα που ενδιαφέρουν το κοινό να παρακολουθήσει», αναφέρουν στο artplay.gr οι Αλέξανδρος Μυλωνάς και Μαρία Ξανθοπουλίδου με αφορμή την διαχείριση των παραγωγών της Β’ Σκηνής του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας μέσα από ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο.

«Πιστεύω πως αρετές υπάρχουν σε όλες τις θεατρικές φόρμες και μετά από πολλά χρόνια στο θέατρο μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω το έργο που επιθυμώ όχι μόνο από τη σκοπιά του ηθοποιού αλλά και του συνόλου της παραγωγής. Χαίρομαι που το ρεπερτόριο στη Β΄ Σκηνή είναι εναλλασσόμενο γιατί δίνει την ευκαιρία για άνοιγμα σε πολλούς διαφορετικούς δρόμους», σημειώνει ο Αλέξανδρος Μυλωνάς. «Ο Αμπιγιέρ σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, με την Άννυ Λούλου, την Ευγενία Αποστόλου και τον Νίκο Καλαμό, είναι για εμένα προσωπικά μια μεγάλη πρόκληση. Με το Μάνο Βακούση παίξαμε πρώτη φορά μαζί στο Μορμόλη, στην παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Από τότε έχουμε συναντηθεί πολλές φορές σκηνικά και σε αυτό το ίδιο θέατρο. Νομίζω πως θα είναι μια ακόμη ευτυχισμένη στιγμή».

«Αυτό που σκέφτομαι για κάθε συνεργασία είναι να κάνουμε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά χωρίς ενδοιασμούς και για να γίνει αυτό, το πιο σημαντικό είναι οι αρμονικές συνεργασίες», επισημαίνει η Μαρία Ξανθοπουλίδου. «Η κοινή γλώσσα με τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε μια θεατρική σκηνή», καταλήγει.

Μάνια Ζούση