Θέατρο

«Η τρυφερή σου Μολότωφ» στο Politheatro

Το Politheatro επέλεξε για τη χειμερινή σεζόν ένα ιδιαίτερο έργο του διεθνούς ρεπερτορίου γεμάτο ανατροπές και μυστήρια. Ακροβατώντας ανάμεσα στα όρια κωμωδίας και δράματος έρχονται στο φως αλήθειες,

καταχωνιασμένες στο μακρινό παρελθόν, που ανατρέπουν το παρόν εμφανίζοντας σιγά – σιγά στη σκηνή και τους δικούς μας εαυτούς.

Οι παραστάσεις του επαγγελματικού θιάσου του Politheatro στα Γιάννενα συνεχίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις ώρα 9.15μμ, στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Λίγα λόγια για τον Γκουστάβο Οτ

Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963). Άρχισε να γράφει για το θέατρο από τα φοιτητικά του χρόνια και σπούδασε τη θεατρική γραφή στο Λονδίνο με δασκάλους όπως ο Χάρολντ Πίντερ. Έχει γράψει συνολικά 33 θεατρικά έργα ενώ παραστάσεις των έργων του ανεβαίνουν με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας.

Το 1992 ίδρυσε στο Καράκας το θέατρο San Martin του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης μέχρι σήμερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του θεάτρου του Οτ είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει το τέλος. «Οι τελευταίες σελίδες δεν είναι οι τελευταίες στιγμές, αντιθέτως είναι όλες οι στιγμές μαζί. Η ένταση στις τελευταίες σελίδες μιας αγάπης, μιας πρόκλησης, μιας φιλίας. Αλλά ταυτόχρονα και οι τελευταίες σελίδες της αξιοπρέπειας ή της βίας, οι τελευταίες σελίδες της τυχαιότητας.»

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Tirso de Molina (Ισπανία, 1998) Διεθνές Βραβείο Ricardo López Aranda (Ισπανία, 2003) Β΄Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙNΑΕΜ στο Καράκας το 2006Β΄ Βραβείο Δραματουργίας του Torreperogil (Ισπανία, 2007) Το 2002-2003 επελέγη ως συμμετέχων στο πρόγραμμα “New Works Now!” του Public Theater της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Δραματουργίας La Mousson d’ été στη Γαλλία και La Mousson à Paris στην Κομεντί Φρανσαίζ.

molotof finale

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Μετάφραση: Σταμάτης Πολενάκης

Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Σχεδιασμός & Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας

Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Στεφανίδη

Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλγα Παππά, Θοδωρής Γκόγκος