Θέατρο

Οι τρελοί της Βαλένθια

Την ξεκαρδιστική κωμωδία της ισπανικής αναγέννησης, Οι τρελοί της Βαλένθια, γραμμένη από τον Λόπε ντε Βέγκα, παρουσιάζει τον Μάρτιο ο Θίασος της ΄΄Αθηναϊκής Σκηνής, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη.

Οι Τρελοί της Βαλένθια, γραμμένοι στην Ισπανία από το Λόπε ντε Βέγκα την εποχή που ΄΄μεσουρανούσε΄΄ ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελούν έργο κλασικό, ποιητικό, μια ιπποτική κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη, καθώς καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές.

Υπόθεση

Μέσα στο διάσημο τρελοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο (Μιχάλης Καλαμπόκης) που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα (Αλεξάνδρα Βουτζουράκη) που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε! Οι δυο τους παριστάνουν τον Άμλετ και την Οφηλία και έτσι τους πιστεύουν. Τα εμπόδια στην σχέση τους πολλά: ο ψευτοδιανοούμενος, πιο τρελός απ’ τους τρελούς διευθυντής του τρελοκομείου Πιζάνο (Θωμάς Πανδής) με τους δύο θεόχαζους υπηρέτες του, Μάρτιν και Τόμας που πιστεύουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες, ο τρελός με τα καθήκοντά του αστυνομικός Λιμπέρτο, ο έμπιστος φίλος του Φλοριάνο, Βαλέριο, ερωτευμένος έως φρενοβλάβειας κι αυτός με την Εριφίλα, η ανιψιά του Πιζάνο, Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντα ερωτευμένες με τον Φλοριάνο που κάνουν τις τρελές για να μείνουν κοντά του…και τελικά το χάνουν και κυρίως το μεγάλο εμπόδιο μεταξύ Φλοριάνο και Εριφίλα που πιστεύει ο ένας για τον άλλο ότι είναι πραγματικά τρελοί. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο από το παρελθόν, όμως, θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα ενώσει τους δύο ερωτευμένους… ή μήπως όχι.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:            Mιχάλης Καλαμπόκης

Μετάφραση:           Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Μουσική:     Χρήστος Γαλίτης

 

Διανομή

Φλοριάνο:   Mιχάλης Καλαμπόκης

Πιζάνο:                     Θωμάς Πανδής

Εριφίλα:        Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Φαίδρα:        Κέλλυ Ανυφαντή

Λαϊντα:         Ίριδα Δασκαλοπούλου

Τόμας:           Γιώργος Δάσκαλος

Βαλέριο:       Γιάννης Παπλωματάς

Λεονάτο:      Βασίλης Τριανταφύλλου

Μάρτιν:        Γιώργος Αντωνόπουλος

Ρεϊνέρο:       Αντώνης Καραθανασόπουλος

Λιμπέρτο:     Χάρης Λεοντσίνι

 

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Aπό το Μάρτιο 2015 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

(εκτός Μεγάλου Σαββάτου και Κυριακής του Πάσχα, για λίγες μόνο παραστάσεις)

 

Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ, 10 ευρώ (άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α., άνω των 65, φοιτητές),δεκτές ατέλειες, ειδικές τιμές για ομαδικά.

 

Θέατρο ΄΄Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη΄΄, Τζιραίων 13 & Αθ. Διάκου, έξω από το Μετρό Ακρόπολης.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9222300

Μ.Ζ