Θέατρο

Η «Σκουληκότρυπα» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος…

Το 2011 η μαύρη κωμωδία της Γλύκας Στόιου, «Σκουληκότρυπα», έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα. Φέτος επιστρέφει για τέσσερις παραστάσεις και μετατρέπει

και πάλι τη σκηνή σε θανάσιμη αρένα. Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλικους.

Λίγα λόγια για το έργο

Δυο γυναίκες. Ένα παιχνίδι. Σε μία ώρα κάποιος θα πεθάνει. Η Μπέττυ και η Μπου βαριούνται θανάσιμα. Για να σκοτώσουν την ώρα τους, αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων, τη «Σκουληκότρυπα». Στη διάρκεια του παιχνιδιού αναπαριστούν στιγμιότυπα από τη ζωή δέκα κατά συρροή δολοφόνων. Όποια κερδίσει θα σκοτώσει την άλλη. Μια διαδραστική παράσταση για έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το παράλογο. Δυο γυναίκες. Ένα παιχνίδι. Σε μία ώρα κάποια θα πεθάνει. Αντέχεις την αναμονή; Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Τικ τακ.

????????????????????????????????????

Ένα μικρό ιστορικό

Η «Σκουληκότρυπα» είναι η δεύτερη παραγωγή της εταιρίας θεάτρου Lamba και αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους. Τον Ιανουάριο του 2015 εξασφάλισε στη Γλύκα Στόιου μια θέση στο High Tide Festival – Playwright Workshop του Λονδίνου. Η πρώτη παραγωγή ήταν η παιδική διαδραστική παράσταση «Δον Κιχώτες», μια διασκευή της Γλύκας Στόιου βασισμένη στο Δον Κιχώτη του Θερβάντες. Οι «Δον Κιχώτες» ξεκίνησαν την περιπλάνησή τους με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης το 2013, συνέχισαν στο Λουξεμβούργο το 2014 και το 2015, κυνήγησαν την περιπέτεια σε σχολεία, πλατείες και θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιούνιο, η Γλύκα Στόιου είναι καλεσμένη στο 23ο Last Frontier Theatre Conference στο Βαλντέζ της Αλάσκας, όπου οι «Δον Κιχώτες» θα παρουσιαστούν από Αμερικανούς καλλιτέχνες.

Πάρτε και μια καλή πόζα

Μαθητές και καθηγητές από το College of Fine Art, Culture & Design BORGIAS θα βοηθήσουν στο έργο της Σκουληκότρυπας και την ώρα της παράστασης θα σκιτσάρουν πρόσωπα και αντιδράσεις από το κοινό. Το επόμενο σκίτσο τους μπορεί να είσαι εσύ… (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: θα το πάρεις μαζί σου φεύγοντας χωρίς χρέωση)

skoulikotrypa 3 (1)

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γλύκα Στόιου

Παίζουν: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου

Σκηνικά – Κουστούμια – Μουσική Επιμέλεια: Lamba

Φωτογραφίες: Στέλιος Ευσταθόπουλος

Video: FAOS tv productions

info

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Παρασκευή 29 Μαΐου

ΗΜΕΡA ΚΑΙ ΩΡA ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή & Σάββατο

29 & 30 Μαΐου

5 & 6 Ιουνίου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30

Γενική είσοδος: 10€

ΣΕΗ, ανέργων: 5€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Τηλέφωνα: 210 5242211 & 210 5242213