Θέατρο

“ΨΥΧΩΣΗ!” στη Θεσσαλονίκη

Η “ΨΥΧΩΣΗ!” της Sarah Kane, μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις της, ανεβαίνει για έξι παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο Black Box, από την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Η παράσταση «Ψύχωση», από + Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της, κάθε βράδυ αργά μέσα στην νύχτα νιώθει την αβάσταχτη ανάγκη να αυτοκτονήσει. Πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

 

 

Ο αγώνας δραπέτευσης από την υπαρξιακή κατάρρευση και την εμπόλεμη ζώνη στην οποία μετατράπηκε η καθημερινότητα, ο αγώνας υπεράσπισης της αγάπης και της ύστατης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ανέλπιδη κραυγή ενάντια σε όλα όσα μας έκλεισαν σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς έξοδο διαφυγής είναι τα θέματα που κρύβονται στον πυρήνα αυτής της παράστασης.

Psychosis Tasos Sagris
Η σκοτεινή ποιητική ματιά του Τάσου Σαγρή για την ζωή στις σύγχρονες μητροπόλεις, συναντιέται με την απεγνωσμένη κραυγή της Sarah Kane και τον ήχο της ατέρμονης ψυχικής πίεσης του Biomass (Inner Ear rec.), τις αποσπασματικές αναμνήσεις από ηχοτοπία των Joy Division, των Cure και την μελαγχολία της Lana Del Rey, τα φρενήρη video art παραληρήματα της Άλκηστης Καφετζή και του Εργαστηρίου Οπτικών Τεχνών του Κενού Δικτύου, τους εξπρεσιονιστικούς φωτισμούς του Γιώργου Παπανδρικόπουλου και την ιστοριογραφική ατμόσφαιρα του Σκωτσέζου συνεργάτη του σκηνοθέτη της ταινίας Trainspotting Dany Boyle, σκηνογράφου Κenny Mac Lellan.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής
Μουσική: ΒΙΟΜΑSS +Lana Del Rey, The Cure, Joy Division
Video Art: Άλκηστις Καφετζή, Void Optical Art Laboratory
Σκηνικά: Κenny Mac Lellan
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
photo_psychosis2a

Παίζουν: Σίσσυ Δούτσιου, M.Ρ. Παναγάκη, A. Σπανίδου, Η. Γκοτζαρίδη, Δ. Σακελλαρίου

Παραστάσεις
6 – 8, 13-15 Μαρτίου 2015
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 23:00, Κυριακή στις 21:30
Εισιτήρια: 10€
Διάρκεια παράστασης: 80’
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254
BlackBox
Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2
T: 2310829254