Θέατρο

Οι πρώτες φωτογραφίες του Ριχάρδου Γ΄ που μιλάνε..

Πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες του Ριχάρδου Γ΄ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, κοινοποιήθηκαν στην σελίδα του Εθνικού Θεάτρου στο fb, καθώς και στις σελίδες ορισμένων εκ των πρωταγωνιστών,  όπως του

Δημήτρη Λιγνάδη(Ριχάρδος) και της Άλκηστις Πουλοπούλου( Λαίδη Άννα) αλλά και του συνθέτη της παράστασης και καλού φωτογράφου, Δημοσθένη Γρίβα. 

Η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου ο οποίος και φημίζεται για το μεταφραστικό του ταλέντο στα έργα του Σαίξπηρ, το οποίο εξαίρουν ειδικοί, θεατρολόγοι αλλά και θεατρόφιλοι.

ριχ8
Ο θίασος πρωταγωνιστών εκλεκτός: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μάνος Βακούσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αναστασία Κονίδη, Δημήτρης Λιγνάδης, Θεανώ Μεταξά, Περικλής Μουστάκης, Θέμις Μπαζάκα, Κώστας Μπερικόπουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Παπανικολάου, Άλκηστις Πουλουπούλου, Κρις Ραντάνοφ, Σοφία Σεϊρλή, Γιάννης Τσορτέκης, Γιωργής Τσουρής, Νίκος Ψαρράς και Νικόλας Χανακούλας.

RI 2

Η ειρήνη και η ευημερία φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην Αγγλία, μετά από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο. Εγγυητής αυτής της ευημερίας είναι ο βασιλιάς Εδουάρδος, της δυναστείας των Γιορκ.

RI 3

Όμως, ο μικρότερος αδελφός του Βασιλιά, Ριχάρδος, αν και πολύ πίσω στη σειρά διαδοχής του στέμματος, επιθυμεί την εξουσία. Χωρίς αναστολές και με μια εκμαυλιστική γοητεία, χρησιμοποιεί βία, διπλωματία, πειθώ, λυκοφιλίες και ενεργοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, για να υπερπηδήσει όσα εμπόδια του κλείνουν το δρόμο προς την κορυφή.

ριχ 5

Με την απαράμιλλη τεχνική του, ο Σαίξπηρ αντλεί από την Ιστορία και δημιουργεί έναν βίαιο, αποτρόπαιο και συγχρόνως «γοητευτικό» ήρωα, για να διερευνήσει ένα προσφιλές του θέμα: την ακόρεστη δίψα για εξουσία, τον ίλιγγο που την ακολουθεί και την αναπόφευκτη πτώση, μέσα σε έναν κόσμο που ζει και αναπαράγεται από τη βία και την σκληρότητα.

ριχ3

Μετάφραση / Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία / Γιάννης Χουβαρδάς
Δραματουργική επεξεργασία / Γιάννης Χουβαρδάς – Έρι Κύργια
Σκηνικά / Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια / Ιωάννα Τσάμη
Μουσική / Δημοσθένης Γρίβας
Φωτισμοί / Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία / Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη / Ασπασία  Μαρία Αλεξίου
Β΄βοηθός σκηνοθέτη / Αλέξανδρος Βαμβούκος
Βοηθός σκηνογράφου / Θάλεια Μέλισσα

ριχ 7

Φωτογραφίες / Δημοσθένης Γρίβας

RI 1

Πρώτη παράσταση: 10/12/2015

Τελευταία παράσταση: 14/02/2016

Μ.Ζ