Θέατρο Χορός

«Η πρόοδος έρχεται από τα «γελοία» όνειρα»

«Ένα όνειρο γελοίο» πρόκειται να παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες που παρακολουθούν το 1ο Duende School of Ensemble Physical Theatre που διεξάγεται στην Αθήνα υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία του John Britton

29, 30 Νοεμβρίου και 1, 2 Δεκεμβρίου στο Art Factory, Λαμίας 6, στον Ταύρο.

Πρόκειται για τη μεταφορά του διηγήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι «το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου» στη σκηνή σε μορφή ensemble σωματικού θεάτρου από ένα θίασο που αποτελείται από 19 γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων. Το έργο διερευνά την ιδέα της ουτοπίας και της δυστοπίας, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τον κόσμο που ζούμε.
«Οι άνθρωποι σήμερα έχουν μεγάλη ανάγκη να οραματιστούν τη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο και το διήγημα του Ντοστογιέφσκι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, καθώς παίζει με την ιδέα του τι θα μπορούσε να συμβεί σε μας αν πιστεύαμε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει», σημειώνει ο John Britton. Και προσθέτει: «Τι θα γίνει αν στ΄ αλήθεια πιστέψουμε πως αλλάζοντας εμείς τη δική μας συμπεριφορά – χωρίς να περιμένουμε τους πολιτικούς να κάνουν την αλλαγή που πάντα υπόσχονται- μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνική ουτοπία; Τι θα συμβεί αν έχουμε ένα γελοίο όνειρο; Γιατί δεν πιστεύω ότι η πρόοδος έρχεται με το να είμαστε ρεαλιστές – η πρόοδος έρχεται από τα «γελοία» όνειρα.»

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Art Factory, στον Ταύρο, ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών που λειτουργεί πια σαν χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς. Τα έσοδα των παραστάσεων στις 29 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου θα δοθούν για την υποστήριξη των ανθρώπων της Λέσβου που εργάζονται για την φροντίδα των προσφύγων και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών.

aaaaaaaaa

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: John Britton
Επιμέλεια κίνησης: Εύα Τσούρου
Επιμέλεια φωνής: Αλίκη Δουρμάζερ
Ρυθμική αγωγή: Eilon Morris
Δημιουργία αφίσας: Elena Madeleine, Manjari Kaul
Ευχαριστούμε την Ανδρονίκη Μαραθάκη και την Εμμανουέλα Κορκή για την πολύτιμη βοήθειά τους
Παραστάσεις: 29, 30 Νοεμβρίου και 1, 2 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 20.30
Art Factory, Λαμίας 6, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική συνεισφορά

Πληροφορίες: 6932002524, [email protected]