Θέατρο

Η Προδοσία του Πίντερ από τον Γ. Μόσχο

Η Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ που ανεβαίνει 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, παρακολουθεί τη δεκαετή διαδρομή της ερωτικής

σχέσης ενός άντρα με τη σύζυγο του καλύτερού του φίλου. Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των τριών ηρώων του μέσα από εννέα, σύντομες, σκηνές, χρησιμοποιώντας μια ευφυή ανατροπή: οι σκηνές ακολουθούν ανεστραμμένη  χρονολογική σειρά.  Το έργο ξεκινά με τη συνάντηση των δύο πρώην εραστών, δύο χρόνια μετά τη διακοπή του δεσμού τους, και πηγαίνει πίσω στο χρόνο, για να καταλήξει τη μέρα που ξεκινά ο «παράνομος» δεσμός τους, δέκα χρόνια πριν. Ο Πίντερ βάζει στο μικροσκόπιο τα τρία πρόσωπα και παρακολουθεί με πικρό χιούμορ τις αλλαγές που επέρχονται συν τω χρόνω στις μεταξύ τους σχέσεις.
Στη νέα αυτή σκηνική εκδοχή της Προδοσίας οι θεατές περιηγούνται μαζί με τους ηθοποιούς σε διάφορους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (σκηνή, μπαρ, φουαγιέ, κλιμακοστάσια), όπου εξελίσσονται οι εννέα σκηνές του έργου. Οι θεατές παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής  τα τρία πρόσωπα, βλέπουν μέσα από  το μικροσκόπιο τις αλλαγές στη στάση και τη συμπεριφορά που επιφυλάσσει ο χρόνος για τους ήρωες, αυτή τη διαρκή «προδοσία» όλων μας απέναντι στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον  εαυτό.
Στους τρεις ρόλους του έργου τρεις σημαντικοί ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Σκουλά και Νίκος Ψαρράς, στην πρώτη τους συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά – Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Βοηθός σκηνογράφος: Νόρα Δεληδήμου
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου
Βοηθοί σκηνοθέτες:Μάνος Βαβαδάκης, Μάρω Πέτλη
Παίζουν ( με αλφαβητική σειρά):
Γιώργος Γλάστρας (Ρόμπερτ)
Μαρία Σκουλά (Έμμα)
Νίκος Ψαράς ( Τζέρρυ)

Τιμές εισιτηρίων
γενική είσοδος 15
φοιτητικό 10
ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ 8
Ώρες παραστάσεων
Σάββατο 18.00
Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 21.30
Πωλήσεις εισιτηρίων
Στα ταμεία του Θεάτρου
Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασιλέως Γεωργίου
210 4143 310 – 210 4143 320
Ticket Services
Ταμείο Πανεπιστημίου 39
(Στοά Πεσμαζόγλου)

Ώρες ταμείου:
Δευτέρα: ΑΡΓΕΙ
Τρίτη έως Σάββατο: 10.00-14.00 και 18.00-21.00
Κυριακή: 15.00-21.00