Κινηματογράφος

Ελληνική πρεμιέρα για το «Δώρο των Θεών»

Μια γοητευτική και έξυπνη κωμωδία, το «Δώρο των Θεών», σε σενάριο & σκηνοθεσία Oliver Haffner, γυρισμένη εν μέρει και στην Ελλάδα, με τους Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

κάνει την ελληνική της πρεμιέρα την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 8.30μ.μ με ελεύθερη είσοδο.

Παρούσα στην πρεμιέρα θα είναι η παραγωγός Δήμητρα Κουζή, η οποία είχε και τη διεύθυνση παραγωγής στην Ελλάδα. Θα μιλήσει για τα γυρίσματα και θα παρουσιάσει οπτικό υλικό, αλλά και σκηνές από τα γυρίσματα στο αρχαίο Θέατρο του Διονύσου που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην ταινία.
Τι σχέση μπορεί να έχει η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με …ανέργους του σήμερα;
Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο όπου έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Κι ενώ στεκόταν ακόμα στο σανίδι που ήταν για κείνη ο κόσμος όλος, προσγειώνεται στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας. Κι εντελώς αναπάντεχα βρίσκει και γρήγορα μια νέα απασχόληση. Η παθιασμένη με το θέατρο διευθύντρια του εν λόγω κέντρου της αναθέτει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής με οκτώ μακροχρόνιους άνεργους.
Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, άνθρωπος της δράσης και μάγκας. Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτό το «εκπαιδευτικό πρόγραμμα» – στο κάτω κάτω είναι αυτός που πρόκειται να παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»

Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014 το Βραβείο Κοινού και της Καλύτερης Παραγωγής.
Η Katharina Marie Schubert (Άννα) ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.

Στο καστ των ηθοποιών συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι Katharina Hauter, Rainer Furch, Eva Löbau καθώς και η Luise Heyer που γοήτευσε το ελληνικό κοινό, όταν πριν δυο χρόνια επισκέφτηκε την Αθήνα ως η πρωταγωνίστρια της ταινίας „Jack“.
Η ομάδα παραγωγής στην Αθήνα
Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Κουζή
Βοηθός οπερατέρ: Βασίλης Κασβίκης
Ηχολήπτης: Άρης Καφετζής
Μακιγιάζ: Κατερίνα Ντο
Παίζουν οι ηθοποιοί Adrian Frieling και Τίνα Ταυρίδου
Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη
H TAINIA ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 & 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΔΑΝΑΟ, ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΗ KOYZI PRODUCTIONS.