Θέατρο

«Η Περαστική» συναντά τις “Καρέκλες” στο Εκστάν

Η δραματική κομεντί «Η Περαστική» του Ζαν Πωλ Ντενιζόν, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Εκστάν, Καυταντζόγλου 5, στα Πατήσια.

Ένα ζευγάρι συναντιέται μετά από είκοσι χρόνια. Εκείνος συγγραφέας, εκείνη ηθοποιός. Μια σχέση κάτω από το βάρος του χρόνου. Η ζωή τους ανάμεσα στο τώρα, το άλλοτε και το γήρας που πλησιάζει. Μια ιστορία καθημερινή και πανανθρώπινη για την αγάπη και την επιστροφή, τη συνάντηση αλλά και την εκ νέου αναχώρηση.

Ο Γάλλος ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαν Πωλ Ντενιζόν, από τους βασικούς συνεργάτες του Πήτερ Μπρουκ, εμπνέεται από τους κλασικούς και γράφει ένα σύγχρονο έργο που διαπερνά ο χρόνος. Ένα έργο με χιούμορ, ευαισθησία και συγκίνηση, όπου καταθέτει το δικό του στοχασμό.

Το σύγχρονο αυτό θεατρικό έργο που σκηνοθετεί ο συγγραφέας του και στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σταματίου και η Ελένη Παπαχριστοπούλου και οι δυο με μαθητεία δίπλα στον Μπρουκ, κάνει παγκόσμια πρώτη στο Θέατρο Εκστάν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21.00 όπου θα παίζεται έως και τις 21 Απριλίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Από την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα επαναλαμβάνεται στην ίδια σκηνή το αριστούργημα του Ιονέσκο και ένα από τα πιο σημαντικά έργα της δραματουργίας του 20ου αιώνα, «Οι Καρέκλες», σε σκηνοθεσία Ζαν Πωλ Ντενιζόν. Το έργο τιμήθηκε με το Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου των Βραβείων Κουν στις 18 Φεβρουαρίου. Ο Γιάννης Σταματίου και η Ελένη Παπαχριστοπούλου στους ρόλους του ηλικιωμένου ζευγαριού με την παράλογη συμπεριφορά, ερμηνεύουν μια δημοφιλή κωμικοτραγική ιστορία για την αναζήτηση της ουσιαστικής ύπαρξης σε ένα σπουδαίο έργο που σαρκάζει την υποκρισία της αστικής τάξης η οποία εξουσιάζει εν ονόματι του ανθρωπιστικού ιδεώδους.

Κρατήσεις: Τηλ. Ταμείου 213 0210 339, 6977359312

Χωρητικότητα: 45 θέσεις