Θέατρο

Η «Οδύσσεια» στο Εθνικό

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει σε σκηνικό αναλόγιο τις 24 ραψωδίες της «Οδύσσειας» του Ομήρου ως μια συνέχεια του απόλυτα επιτυχημένου Κύκλου Αναγνώσεων της «Ιλιάδας»

(θεατρική περίοδο 2010-2011), με τη συμμετοχή 24 ελληνίδων πρωταγωνιστριών (οι περισσότερες εκ των οποίων συμμετείχαν και στην «Ιλιάδα»).

Οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν αλφαβητικά είναι:
Γουλιώτη Στεφανία, Δανδουλάκη Κάτια, Ζούνη Πέμη, Κεχαγιόγλου Μαρία, Κοκκίδου Ελένη, Κομνηνού Φιλαρέτη, Κονιόρδου Λυδία, Κοταμανίδου Εύα, Λαζαρίδου Όλια, Μάσχα Άννα
Μουτούση Αμαλία, Μπαζάκα Θέμις, Ναυπλιώτου Μαρία, Παπαδημητρίου Μάνια, Παπαδόδημα Φένια, Πατεράκη Ρούλα, Πιττακή Ρένη, Πρωτόπαππα Μαρία, Πρωτοψάλτη Λήδα, Σκουλά Μαρία, Φωτοπούλου Λυδία, Χατούπη Δήμητρα, Χιλλ Σοφία

Αυτή τη φορά οι πρωταγωνίστριες θα συνεργαστούν με έναν άνδρα παρτενέρ της επιλογής τους, στην εμβληματική μετάφραση του Δ. Ν. Μαρωνίτη, ο οποίος θα είναι παρών και θα απευθύνει χαιρετισμό, στην πρώτη και στην τελευταία ραψωδία.

Η Α΄ ραψωδία θα παρουσιαστεί από την Φένια Παπαδόδημα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Οι ραψωδίες θα παρουσιάζονται κάθε Παρασκευή, στις 18:00.

Γενική είσοδος 5€