performance Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Η Νάνσυ Μπούκλη, η δίχρονη..εγκυμοσύνη και τα “Περιστατικά”

“Είχα δίχρονη εγκυμοσύνη. Όχι δύσκολη, αλλά ομολογώ οι εραστές μου και πατέρες του παιδιού είναι πολλοί. Η σύλληψη έγινε το 2015, με εξωσωματική γονιμοποίηση, ύστερα από υπενθύμιση μιας συναδέλφου γιατρού, που ξέρει απ’ αυτά. Ο Γρηγόρης ήταν ο πρώτος μου εραστής. Ακολούθησε η Άννα, έπειτα η Μαριάννα και σιγά σιγά άρχισαν να προστίθενται κι άλλοι”, σημειώνει στο artplay.gr με σαρκαστική διάθεση για την πρώτη της σκηνοθεσία, η ηθοποιός Νάνσυ Μπούκλη, καθώς μετά την “θορυβώδη” επιτυχία των “Περιστατικών” του Δανιήλ Χαρμς πέρυσι στο Bios, η παράσταση επιστρέφει φέτος στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι) κάθε Τετάρτη στις 19:00, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Η Νάνσυ θυμάται για τα “Περιστατικά”, που είναι μικρές ιστορίες και στιγμιότυπα από κανονικές ζωές, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, φόβου και αϋπνίας: “Την άνοιξη του 2016, σώθηκε από μια προγραμματισμένη αποβολή, που με τον καιρό ξεχάστηκε. Κατά τον Νοέμβριο του ’16, ξεκίνησα για δυόμισι μήνες μαθήματα ανώδυνου τοκετού και yoga. Πολύ σημαντικές οι εισπνοές και οι εκπνοές για τις επόμενες εγκυμοσύνες, τις κρατάω. Ο Γρηγόρης, η Άννα κι η Μαριάννα, με πήγαιναν στους υπέρηχους και αγωνιούσαν μαζί μου για τη διαδικασία και για το τι θα μας βγει, μιας και είχα πει στον προσωπικό μας γιατρό D. Kharms, που είχε έρθει από τη Ρωσία ειδικά για μας, να μην μας αποκαλύψει το φύλο. Αυτό που ήταν πολύ χαλαρωτικό όντας εγκυμονούσα στον 8ο μήνα πια, ήταν ότι τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, τα παίρναμε μαζί με τους πατέρες. Τι ανακούφιση!

Έτσι, το 2017 ημέρα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, γεννήθηκε! Νονός και παιδότοπος μαζί, θα ήταν ένα φιλόξενο υπόγειο, ανάμεσα στην Πειραιώς και την Ιερά Οδό. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη, είχαν έρθει όλοι οι συγγενείς και φίλοι να γιορτάσουν μαζί μας. Το αγάπησαν από την πρώτη στιγμή. Μα είναι πολύ χαριτωμένο, όχι επειδή είναι παιδί μου. Με τον καιρό έκανε και δικούς του φίλους, που του έστελναν ευχετήριες κάρτες και αστεράκια. Ακόμη του στέλνουν.

Φέτος, τα γενέθλιά του τα γιορτάζουμε λίγο νωρίτερα. Ξεκίνησαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου το απόγευμα, για να μπορούν να έρθουν και τα παιδιά που έχουν σχολείο το πρωί. Και επειδή το αγαπάμε πολύ πολύ, το γλέντι κι ο χορός θα κρατήσουν σίγουρα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Έχει μεγαλώσει ωραία, κι ας μην του φαίνεται. Είναι πιο όμορφο, χρωματιστό και φωτεινό από ποτέ και σας περιμένει να γιορτάσετε μαζί. Τα δώρα, μπορείτε να τα φέρνετε εσείς οι ίδιοι, για να γνωριστούμε, στο σπίτι του θείου του, στο Tempus Verum-Εν Αθήναις. Θα σας αρέσει, είναι από πέτρα και κοντά στο μετρό Κεραμεικός”.

Νάνσυ Μπούκλη

Συντελεστές

Κείμενο: Περιστατικά, Δανιήλ Χαρμς

Μετάφραση: Ροδούλα Παππά*

Σκηνοθεσία: Νάνσυ Μπούκλη

Επιμέλεια Φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου

Επιμέλεια αφίσας: Παυλίνα Ζάχρα

Τρέιλερ: Δημήτρης Παπαναστασίου, Στάμος Δημητρόπουλος

Παίζουν: Άννα Χανιώτη, Γρηγόρης Μπαλλάς, Μαριάννα Λιανού

 

*«Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε κείμενα από το βιβλίο Περιστατικά, μτφρ. Ροδούλα Παππά, εκδόσεις Νεφέλη, σειρά «Κόμμα»

Προβολή – Επικοινωνία: Δημήτρης Χαλιώτης, 6977 570142

Info:

Tempus Verum-Εν Αθήναις: Ιάκχου 19, Γκάζι /τηλέφωνο κρατήσεων 21 0342 5170

Κάθε Τετάρτη στις 19:00

Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (ατέλειες)

Πρώτη παράσταση: 17 Ιανουαρίου 2018

Τελευταία παράσταση: 28 Φεβρουαρίου 2018

Διάρκεια: 70 λεπτά