Θέατρο Όπερα

Η «Μήδεια» των Guillotinas στο Πόρτα

Ο ζόφος της ξενιτεμένης γυναίκας που συναντά το μόχθο του σύγχρονου πρόσφυγα βρίσκεται στην καρδιά της όπερας δωματίου «Μήδεια» που παρουσιάζει η ομάδα Guillotinas στο Θέατρο Πόρτα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.


Πέντε ηθοποιοί, με τη συνοδεία πέντε μουσικών, τραγουδούν αφηγούμενοι την τραγωδία του Ευριπίδη. Οι ηθοποιοί τραγουδούν ως ένας ενιαίος πόλος την ιστορία της Μήδειας, χαμένοι σε ένα ακρογιάλι, μετακινούμενοι στο διηνεκές, περιμένοντας πάντα την πολυπόθητη ανάληψη στον Ήλιο.

Η ομάδα Guillotinas συστάθηκε το 2010. Αποτελείται από ηθοποιούς και μουσικούς και έχει ως στόχο τη δημιουργία αποκλειστικά μουσικών παραστάσεων με ξένο και πρωτογενές υλικό, μέσα από τον διάλογο μουσικών ιδιωμάτων και υφών ερευνώντας την επαφή λόγου και μουσικής. Τελευταίες της δουλειές, η παράσταση Στ’ Απολεσθέντα στο Βυρσοδεψείο και η συμμετοχή της στο κύκλο μελοποιημένης ποίησης Επικίνδυνη Ηλικία στην Μικρή Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ταυτότητα παράστασης:
Ιδέα: Guillotinas
Μουσική Σύνθεση: Άγγελος Τριανταφύλλου
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνικά-Κουστούμια: Δάφνη Ηλιοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Φωτογραφίες: Κατερίνα Τζόβα
Ηχογράφηση σποτ: Γιώργος Πρινιωτάκης studio Artracks

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί
Χριστέλα Γκιζέλη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Χριστίνα Μαξούρη, Γιάννης Πλιάκης, Φοίβος Ριμένας

και οι μουσικοί
Δημήτρης Τίγκας – κοντραμπάσο, Guido De Flaviis – σαξόφωνα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι, Θοδωρής Βαζάκας – κρουστά, Άγγελος Τριανταφύλλου – πιάνο