Έφηβος Θέατρο

Οι ηθοποιοί των «Κυμάτων» αφηγούνται

Μέσα από σημειώματα με εύστοχα επιλεγμένες και αγωνιώδεις λέξεις, που δημιουργούν έναν μικρό και προσωπικό κόσμο τον οποίο οφείλουμε να προσέξουμε και να αφουγκραστούμε, οι έξι ηθοποιοί της παράστασης «Τα Κύματα»

που κάνει πρεμιέρα στην εφηβική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 21 Νοεμβρίου, αφιερώνουν στο artplay.gr ένα ιδιότυπο αυτόγραφο. Με αλφαβητική σειρά.

Ευδοξία Ανδρουλιδάκη : « Η Βιρτζίνια Γουλφ διεισδύει στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης και έρχεται αντιμέτωπη με το ανικανοποίητο της ζωής. Αγγίζει την απελπισία αλλά φτάνει στην ανακούφιση γιατί όλα τα πρόσωπα του έργου μοιράζονται το ίδιο αδιέξοδο, από όποια διαδρομή κι αν οδηγήθηκε ο καθένας σε αυτό. “Κι όλα αυτά είναι σαν τα κύματα της θάλασσας”.

b_waves02 (559)

Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης: «Τα κύματα χτυπούν, τα κορμιά γυμνώνονται απ’ όλα τα περιττά τους βαρίδια και αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες τους. Χωρίζουν τα κομμάτια που αποτελούν την κοινωνία των ανθρώπων και αναδύονται πολύπλευρα και πολύπλοκα τα μοναδικά μας προσωπικά μονοπάτια, τα ατομικά μας αδιέξοδα. Κομμάτια ενός τεράστιου παζλ. Τα κύματα προφέρουν ψελλίσματα ζωής, σπαράγματα πόνου και έρωτα. Ένα βουνό από συναισθήματα. Ένα ολόκληρο ταξίδι, ίσως μάταιο, ίσως προκαθορισμένο αλλά μαγικό».

 

b_waves02 (519)
Ιωάννα Πιατά : «Τα κύματα μιλούν για όλες αυτές τις μικρές σημαντικές λεπτομέρειες που σου διαμορφώνουν τη ζωή, μ’ έναν τόσο βαθύ προσωπικό τρόπο, με μια τέτοια ευαισθησία απέναντι στη δυσκολία της ανθρώπινης ύπαρξης, που σε παρασέρνει σα να πρόκειται όλο το βιβλίο για μια δική σου ανομολόγητη σκέψη».

b_waves02 (550)

Ελίνα Ρίζου : «Έξι εκκινήσεις ζωών, έξι απόπειρες ενσωμάτωσης σε μια κοινωνία που μοιάζει συγκροτημένη και λειτουργική, έξι διαδρομές που ξετυλίγονται με την ορμή της ανάγκης και αποκαλύπτουν έναν -τελικά- κοινό τόπο τραύματος, μια γνώριμη σε όλους περιοχή συνάντησης. Που σε κάθε εκδοχή ζωής και σε κάθε ηλικία παραμένει παιδική και απαρηγόρητη».

 

b_waves02 (570)
Μιχάλης Σαράντης : «Στα κύματα -όπως και σε όλα τα σπουδαία κείμενα- αυτό που με συγκινεί είναι ότι είναι ένα βιβλίο που μιλάει για εκείνα που δεν λέγονται. Για τις σκέψεις που έχουμε κάνει όλοι αλλά ποτέ δεν τις κάναμε λέξεις.
Είτε από φόβο, είτε από ανημπόρια. Κάποιος όμως το κατάφερε. Και αυτό είναι υπέροχο».

νννννννννννννν

 

Αινείας Τσαμάτης : «Αλλά αν μια μέρα δεν έρθεις μετά το πρωινό, αν μια μέρα σε δω απ’ τον καθρέφτη να κοιτάς έναν άλλο, αν το τηλέφωνο χτυπάει αναπάντητο στο αδειανό σου δωμάτιο, τότε και ΄ γω, μετά από απερίγραπτο πόνο, τότε – γιατί η καρδιά ποτέ δε σταματάει να ξελογιάζεται- θα ψάξω για έναν άλλο, θα βρω έναν άλλο, σαν εσένα. Στο μεταξύ ας ξεχάσουμε το χτύπο του ρολογιού. Έλα κοντά».

 

Ταυτότητα

«Τα Κύματα» της Βιρτζίνιας Γουλφ
Βασισμένο σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Άρη Μπερλή.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Βοηθός σκηνοθέτη, συνεργασία στη διασκευή & οργάνωση παραγωγής: Θεοδώρα Καπράλου
Ηχητική δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή
Βοηθός σκηνογράφου: Στεφανία Ηλέκτρα Πανταβού
Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα

Ερμηνεύουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Γιώργος Βουρδαμής-Μαυρογένης,  Ιωάννα Πιατά, Ελίνα Ρίζου, Μιχάλης Σαράντης, Αινείας Τσαμάτης

 

 

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου +5
Ώρα έναρξης: Σάββατο και Κυριακή 18:30

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία: Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή | 11:00-13:15, από τις 19 Νοεμβρίου 2015 έως και τις 22 Απριλίου 2016, για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου μέχρι και Γ΄ Λυκείου

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 €, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα, (5-9 άτομα): 9 €, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 8 €, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €, Συνοδός ΑΜΕΑ: 9 €
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Συγγρού 107