Θέατρο

Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο Χορν

Στον Αργύρη Πανταζάρα για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του,  το ρόλο του Τρελλού στον «Βασιλιά Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ και τον ‘Εκτορα στον “Ρήσο”, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου

δόθηκε το βραβείο Χορν. Ο ηθοποιός το αφιέρωσε στον Λευτέρη Βογιατζή, καθώς όπως είπε ήταν “εκείνος που τον έπεισε ότι μπορεί ν’ αλλάξει ο κόσμος”, και στην Έλλη , πηγή της έμπνευσής του. Όπως διευκρίνησε, μέρος των χρημάτων του επαμειβόμενου βραβείου θα διανεμηθεί στους πρόσφυγες και στη σίτιση των σχολείων, σημειώνοντας πως “Αλληλεγγύη είναι η ευγνωμοσύνη για τη ζωή” και δεν παρέλειψε να καταγγείλει   “όλους όσους ενισχύουν τον πόλεμο και κλείνουν τα σύνορα”.

Υποψήφιοι ήταν επίσης ο Κων/νος Ασπιώτης

αααααααααααααααα
ο Κωνσταντίνος Γώγουλος kkkkkkkkkkkkkk

καιο Γιώργος Παπαγεωργίου
γγγγγγγγγγγγγ
Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Σαράντης, παρεδωσε το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα.

σσσσσσσσ3333333333

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη έκτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.