Θέατρο

Οι υποψήφιες για τo βραβείo Μελίνα Μερκούρη

Το βραβείο, που θα απονεμηθεί φέτος για ένατη χρονιά, συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, καθώς και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραλαμβάνει από την προηγούμενη βραβευθείσα (Γιούλικα Σκαφιδά) και την παραδίδει, ένα χρόνο αργότερα, στην επόμενη.

Οι φετινές υποψήφιες είναι η Λένα Δροσάκη, για την ερμηνεία της στις παραστάσεις Ramona Travel. Η γη της καλοσύνης, της Γλυκερίας Μπασδέκη, και Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία, του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη (Bijoux de Kant), η Ανθή Ευστρατιάδου, για το Αλμανάκ της Μαριάννας Κάλμπαρη σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, για την ερμηνεία της στο Τίρζα, η βασίλισσα του ήλιου, του Arnon Grunberg, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και η Ελίνα Ρίζου για το Bitch Boxer, της Charlotte Josephine, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, καθώς και για την ερμηνεία της στην Ελένη του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Καραντζάς.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή.