Θέατρο

Δον Ζουάν: «Όλες οι διαστροφές που είναι στη μόδα θεωρούνται αρετές».

Πρεμιέρα την Καθαρά Δευτέρα για την παράσταση Δον Ζουάν, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, η οποία συνεχίζει στο OLVIO, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η παράσταση, χωρίς να παραβλέπει το μύθο του γυναικοκατακτητή, αφηγείται την ιστορία του Δον Ζουάν πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της εθισμένης στην υποκρισία και την ακολασία γαλλικής αυλής του 17ου αιώνα, στην οποία ασκεί κριτική ο Μολιέρος. Ο κεντρικός ήρωας, άκρως γοητευτικός μέσα στην «αντισυμβατικότητά» του, που προσδιορίζεται όχι φύσει αλλά θέσει, κινείται στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον εκμεταλλευόμενος στο έπακρον τα προνόμια της τάξης του.

Αρνούμενος όμως να αποδεχθεί το πλέγμα κανόνων και συμπεριφορών που η τρέχουσα κοινωνική ηθική επιβάλλει, λειτουργεί εντέλει ως μηδενιστική δύναμη που αντί να μεταστοιχειώνεται σε αναγεννητική επαναστατική ορμή, καταλήγει σε μια ατομοκεντρική καταστροφική λαίλαπα.

Είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τους περισσότερους έλληνες σκηνοθέτες – κυρίως σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη σε παραστάσεις των Γιάννη Ρήγα και Νίκου Χαραλάμπους, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται σταθερά με τον Στάθη Λιβαθινό, του οποίου υπήρξε επίσης βοηθός σκηνοθέτη στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ.

ΔΟΝ Ζ 2

Συντελεστές

Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία Χρήστος Σουγάρης

Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου

Σκηνικό Αλεξάνδρα Σιάφκου – Αριστοτέλης Καρανάνος

Κοστούμια Δήμος Κλιμενώφ

Κίνηση Pauline Huguet

Ηχητικός Σχεδιασμός-Φωνητική Προετοιμασία Λάμπρος Πηγούνης

Βοηθός Σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος

Βοηθός Ενδυματολόγου Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

Βοηθοί σκηνογράφου Δώρα Τουρβά-Hossain Amiri

Φωτογραφίες Μιχάλης Γκούμας

Ερμηνεύουν: Χρήστος Σουγάρης, Συμεών Τσακίρης, Γιώργος Τσιαντούλας, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρίζα Τσάρη, Ευγενία Λιάκου, Pauline Huguet, Άλκηστις Χριστοπούλου, Δανάη Παρίσση, Νίκος Χατζόπουλος (φωνή)

Παραγωγή POLYPLANITY Productions

info

Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 3414118

Δευτέρα & Τρίτη, από 23/2 έως και 31/3

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο