Θέατρο

Η Ιουλιέτα του Άκη Δήμου από τους MoueTTe Theatre Group

Η Ιουλιέτα δεν πέθανε στην αγκαλιά του Ρωμαίου. Δεν τόλμησε να τον ακολουθήσει. Και τώρα ζει εξόριστη στην Ελλάδα, μόνη, 427 χρόνια μετά. Δεν είναι πια 14 ετών, αλλά γερνάει πολύ αργά, ζώντας «το εξαίσιο χάος» που αξιώθηκε, παρακαλώντας μάταια τον Χρόνο να τη συνθλίψει.

Έτσι φαντάστηκε ο Άκης Δήμου την Ιουλιέτα, γράφοντας τον θεατρικό μονόλογο «..και Ιουλιέτα» που ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα MoueTTe Theatre Group σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, 2, 3 και 4 Απριλίου.

Μπροστά μας μια νέα γυναίκα που υπήρξε απόλυτα ερωτευμένη και τώρα δοξολογεί τον έρωτά της, τον ξεγυμνώνει, τον περιβάλλει με πραγματικά και με φανταστικά γεγονότα, κι ύστερα τον καλεί να ‘ρθει εδώ, σ΄αυτήν την παραθαλάσσια- ή παραλίμνια;- κατοικία, να ζήσει επιτέλους μαζί της, να κουρνιάσει στο κρεβάτι, να της τραγουδήσει «αιθέρια ψέματα κι απίστευτες αλήθειες».

Όμως μέχρι τότε η Ιουλιέτα αποφασίζει να εξομολογηθεί. Σε έναν σιωπηλό επισκέπτη που επινοεί η ίδια. Σε έναν σαν κι εμάς- που ξέρει την παλαιά ιστορία, αλλά δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Και τον ξαφνιάζει και μας ξαφνιάζει: με τον πλούτο της σκέψης της, με τον αυτοσαρκασμό της, με την ελαφράδα της, με την εξαίρετη χρήση της γλώσσας, με την έκπληξη που καραδοκεί σε κάθε της φράση.

Δεν είναι μια Οπτασία. Μοιάζει ανθρώπινη η μορφή της. Την έχουμε δει στην παρακάτω γωνία να βγάζει τα χρυσαφένια πέδιλά της που κοπήκανε και να συνεχίζει ξυπόλητη. Με ψηλά το κεφάλι. Είναι μια  Γυναίκα στην τελική ευθεία ενός  μαραθωνίου της Αγάπης.

Κι εμείς ακούμε «το τελευταίο της λαχάνιασμα», όπως αποκαλύπτει ο Άκης Δήμου.

Συντελεστές:

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικό – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

 

Στον ρόλο της Ιουλιέτας, η Σοφία Δερμιτζάκη

 

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Γραφιστική Επιμέλεια: Νίκος Μαργαριτάκης

 

Παραγωγή: MoueTTe Theatre Group

 

Σάββατο 2, Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Ώρα 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνεργοι, άνω των 65 ετών) και 5€ (ατέλεια).

 

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/kai-ioulieta/