Θέατρο

Η Έντα Γκάμπλερ του Κωνσταντίνου Ρήγου

Την Έντα Γκάμπλερ, έργο αίνιγμα του Ίψεν, ανεβάζει από τις 17 Φεβρουαρίου στο θέατρο REX, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με έναν δυνατό θίασο πρωταγωνιστών.

Η Έντα Γκάμπλερ είναι ανέτοιμη να «υποστεί» τη ζωή που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της λέγοντας «ναι» στον γάμο με τον ακαδημαϊκό Γιέργκεν Τέσμαν. Λίγες, μόνο, ώρες μετά την επιστροφή τους από το γαμήλιο ταξίδι, η Έντα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει την πλήξη της παίζοντας με τις τύχες των ανθρώπων γύρω της. Τα περιθώρια στενεύουν και για την ίδια, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες φοβίες της. Η τραγική κατάληξη φαντάζει ως μόνη επιλογή…

+Ι+__Ε+- +Υ+¦+υ+-_Α+¬+__Β _Δ+_ _Δ+¦+_+_+¬+_+__Δ+ψ+- +γ_Κ+__Δ_Ε+-+__Ε+ψ+_+¬_Ζ +κ+χ+¦+¬_Ζ

 

Εξάμβλωμα της φαντασίας, τέρας, παρανοϊκή, ατομίστρια, άτεγκτη, ζηλιάρα, οραματίστρια, φεμινίστρια, ιδεαλίστρια, θύμα των περιστάσεων…, είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που έχουν χρησιμοποιήσει οι κριτικοί για να περιγράψουν την αμφιλεγόμενη ηρωίδα του Ίψεν. Από την πρώτη παρουσίασή του το 1891 μέχρι σήμερα, το έργο έχει συγκεντρώσει την αποδοκιμασία αλλά και την εκτίμηση, τον αποτροπιασμό αλλά και τον θαυμασμό, χωρίς ωστόσο ποτέ να αφήσει περιθώρια για εύκολες απαντήσεις.

 

+Υ+¦+υ+_+_+__Γ +μ_Ε+υ+_+¦+¬+¦+¬+¬_Ζ, +Τ+-_Δ+¦+¬+¦+¦+χ +ν_Β+¬_Ζ_Η+υ+¦+¬_Ζ, +Υ+¦+υ+_+_+__Γ +ν_Δ+_+-_Α+__Β+¬+ψ+++__Γ

 

Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Συνεργάτης Σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Βοηθός σκηνοθέτη, διεύθυνση προβών: Άγγελος Παναγόπουλος

 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Κατερίνα Διδασκάλου (Γιουλάνε Τέσμαν), Ακύλλας Καραζήσης (Δικαστής Μπρακ), Δήμητρα Ματσούκα (Έντα Τέσμαν), Μαριέττα Σγουρδαίου (Μπέρτε), Γιάννης Στάνκογλου (Άιλερτ Λέβμποργκ), Βασιλική Τρουφάκου (Τέα Έλβστεντ), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Γιέργκεν Τέσμαν)
Για τη φωτογράφιση και την αφίσα συνεργάστηκαν:
Ιδέα – Κωνσταντίνος Ρήγος, Φωτογράφος – Τάσος Βρεττός, Ενδυματολόγος – Γιώργος Σεγρεδάκης, Make-upartist – Αχιλλέας Χαρίτος, Hairstylist – Στέφανος Βασιλάκης, Επεξεργασία εικόνας – Γρηγόρης Μασούρας, Artwork αφίσας – Kωνσταντίνος Γεωργαντάς

 

Θέατρο REX – Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Πληροφορίες: 211 80 000 80