Θέατρο Μουσική

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» πάει πλατεία

Συνεχίζονται απόψε Δευτέρα 29 και αύριο την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, στις 18.30, οι παραστάσεις της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Ντίκενς στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου Βόλου, από το ΔΗΠΕΘΕ και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης.

Η παράσταση, με ελεύθερη είσοδο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου, ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Βασίλης Τασούδης. Στις παραστάσεις συμμετέχουν σπουδαστές της τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αναστασία Μπάρδα.

Το διήγημα Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, δημιούργησε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας. Η ιστορία αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος.

10872715_1015387521809973_1211880002_n

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αποστόλης Τσιρώνης, Αντώνης Κουτσελίνης, Σταμάτης Παγασαίος, Λήδα Τουλουμάκου, Μάρθα Παπαθανασίου, Γιώργος Παπαδόπουλος και Μαρία Πράντζου.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής που συμμετέχουν είναι οι: Λίντα Αρσενοπούλου, Χρήστος Ασπρούδης, Θανάσης Γατής, Μαρία Γκιούρκη, Κρινούλα-Μίνα Κακλιά, Κώστας Κουτριάνος, Γιώργος Κερασιώτης, Βαγγέλης Μπακάλης, Ελένη Μπάρτζου, Κατερίνα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Παρλιάρου, Λευτέρης Στράκας, Βάϊος Τακτικός, Θανάσης Τακτικός, Θόδωρος Φακίδης, Ελευθερία Φραγκουδάκη, Νίκος Χατζηνικολάου και οι δόκιμοι μουσικοί: Αργύρης Ασπρούδης, Ματούλα Μανιώτη, Βασιλεία Πιπιλή.

Έκτακτη συμμετοχή του Διακουμή Παπαδιακουμή στο ακορντεόν. Τραγουδούν οι σπουδαστές της τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Γεωργαλιού Αφροδίτη και Δημουλάκη Αναστασία.