Θέατρο

Οι Blitz με έναν στίχο

Με εμφανή την βασανιστική αγωνία για μια άλλου είδους προσωπική, κοινωνική και πολιτική θεματική, αλλά και σκηνική αφήγηση, οι Blitz, απαντούν στο artplay.gr με έναν στίχο του Φρίντριχ Χέλντερλιν

Γερμανού λυρικού ποιητή που γεφυρώνει την κλασική με την ρομαντική σχολή το οποίο προέρχεται από το ποίημα του “Θρήνοι του Μένωνος για τη Διοτίμα”, μοναδικό κείμενο της νέας παράστασης «6 a.m. How to disappear completely» που παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Αγγελική Παπούλια : «Καλώς να ορίσετε κήποι χαριτωμένοι και σείς ώ όρη πορφυρά στο ηλιοβασίλεμα”

ΒΛΙΤΖ 1

Χρήστος Πασσαλής : “Απόλυτα γαλήνιοι σαν παιδιά, εύθυμα μόνοι”

ΜΠΛΙΤΖ 3
Γιώργος Βαλαής : ” κι όποιος έτσι αγάπησε, βαδίζει, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς”

ΜΠΛΙΤΖ 4
Η παράσταση που θα παρουσιαστεί από 9 έως 18 Οκτωβρίου, έχει σύνθημα «Όχι άλλη πραγματικότητα». Με οδηγό τον ρομαντισμό o Γιώργος Βαλαής, η Αγγελική Παπούλια, ο Χρήστος Πασσαλής και οι συνεργάτες τους, με δραματουργούς τη σπουδαία Γερμανίδα Stephanie Carp και τον Νίκο Φλέσσα, διαπραγματεύονται την ιδέα μιας πορείας, μιας διαδρομής –ταυτόχρονα εξωτερικής και εσωτερικής– προς έναν τόπο και μια άλλη ζώνη πραγματικότητας. Γίνονται οι καταληψίες ενός ερειπωμένου εργοταξίου στις παρυφές μιας πόλης. Εκεί, χρησιμοποιώντας τα απομεινάρια του παρελθόντος με ποιητικούς όρους, θα οικοδομήσουν μια μελλοντική επικράτεια. Σε αυτόν το νέο τόπο της επαγγελίας, «δύο πολίτες θα είναι αρκετοί για να χτίσουν μια μητρόπολη, τρεις για να φτιάξουν μια χώρα και τέσσερις για να δημιουργήσουν έναν κόσμο».