Θέατρο

«Η Αρρώστια της νιότης» για δεύτερη χρονιά

Μια παράσταση για την «ιστορία (και τον εαυτό μας) που επαναλαμβάνεται», «Η Αρρώστια της νιότης» (“Krankheit der Jugend“) του Φέρντιναντ Μπρούκνερ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.

Η παράσταση, που είναι ακατάλληλη για ανηλίκους, θα παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας στο Νέο Υπερώο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, σε μετάφραση- σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη.

Ένα εκπληκτικό κείμενο που σοκάρει για την αλήθεια του. Για τη Βιέννη της κρίσης του μεσοπολέμου. Για κοινωνίες όπου τα δεδομένα δεν είναι πια δεδομένα, οι αξίες γκρεμίζονται και τα όρια καταλύονται από τα ίδια τα γεγονότα. Δυο κοινωνίες σε σύγχυση, που οδεύουν στον εκφασισμό. Μια PHOTO_ARROSTIAπαράσταση που κάνει τον θεατή ν’ αναρωτιέται: τελικά δεν βλέπουμε πως όλα γίνονται ξανά με τόσο ίδιο τρόπο ή απλώς είμαστε απολύτως αδύναμοι ενώπιον των κύκλων της Ιστορίας;

Λίγα λόγια για το έργο

Βιέννη, 1923. Μια παρέα φοιτητών της Ιατρικής δοκιμάζει τα όριά της φλερτάροντας με την καταστροφή. Απελπισμένοι, απόλυτα διαψευσμένοι μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μπερδεμένοι ηθικά και ιδεολογικά, παγιδεύονται σε παιχνίδια ασύδοτα και αμείλικτα, θεωρώντας τη νιότη τους αρρώστια που πρέπει να αφανιστεί.

Ο αυστριακός συγγραφέας Φέρντιναντ Μπρούκνερ (1891-1958) μέσα από τα περισσότερα έργα του αποτυπώνει τη ματιά του πάνω στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία της εποχής –μιας εποχής και μιας γενιάς που προετοίμασε το έδαφος για την έλευση του σκότους που ονομάζεται ναζισμός.

Συντελεστές:

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Μαραγκόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Όλια Γεωργιάδου

Βοηθός σκηνογράφου: Βασίλης Μπάλτσας

Βοηθός ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά

Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Άννα Μαντά (Μαρί), Ηλέκτρα Καρτάνου (Λούσυ), Άννα Ευθυμίου (Ντεζιρέ), Μιχάλης Συριόπουλος (Φρέντερ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Πετρέλ), Κορίνα Βασιλοπούλου (Ιρένε), Στέλιος Χατζηαδαμίδης (Αλτ).

 

PHOTO_ARROSTIA_NIOTH1

info

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

ΚΘΒΕ

ΝΕΟ ΥΠΕΡΩΟ ΕΜΣ

ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 9.00 μ.μ