Θέατρο

Η Αντιγόνη του Τερζόπουλου στο Wilma

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma Theater στη Φιλαδέλφεια με Αμερικανούς ηθοποιούς και ηθοποιούς του Θεάτρου Άττις.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.
Η “Αντιγόνη” είναι η κεντρική παράσταση του διεθνούς project “Άταφοι Νεκροί”. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις στη Φιλαδέλφεια και στη Νέα Υόρκη πάνω στο θέμα των “Άταφων Νεκρών”: εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, συνέδρια, συζητήσεις με το κοινό και διαλέξεις.
αντιγονη
Η μετάφραση της “Αντιγόνης” είναι της Marianne McDonald, ενώ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος. Η Jennifer Kidwell ερμηνεύει την Αντιγόνη, ο Αντώνης Μυριαγκός τον Κρέοντα, ο Στάθης Γράψας τον Τειρεσία και ο Ιταλός Paolo Musio τον Κορυφαίο. Συμμετέχουν επίσης η Sara Glyko, ο Brian Ratcliffe, ο Ross Beschler, ο Jered McLenigan, o Stephen Rishard, ο Justin Jain και ο Ed Swidey.
(photo: Matt Saunders)