Θέατρο

Η Άννα, η Ρίκα και οι κούκλες

Μια κορυφαία και ίσως αξεπέραστη ερμηνευτική στιγμή στο ρεπερτόριο της Άννας Κοκκίνου, η Ρίκα, μοδίστρα κουκλών που όσο επιμελημένα και ράθυμα ράβει τόσο ταχύτατα καταβροχθίζει και μπουκώνεται ζαχαρωτά

επιστρέφει για δυο παραστάσεις στο θέατρο Σφενδόνη, Σάββατο και Κυριακή 14 και 15 Μαίου. Το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λα Πουπέ», που πρωτοανέβηκε το 2008 και παίχτηκε συνολικά τρεις θεατρικές σαιζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία, ανοίγει την ρετροσπεκτίβα που γίνεται με αφορμή την έναρξη συνεργασίας του Θεάτρου Σφενδόνη με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Βιζυηνού.

Το σύντομο αφιέρωμα πλαισιώνεται από παραστάσεις της πιο πρόσφατης δουλειάς της Άννας Κοκκίνου «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος» (Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου) αλλά και της παράστασης «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» (Τετάρτη 25 Μαΐου)  που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993, ενώ την Τρίτη 24 Μαΐου μια ειδική εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλίες και προβολές αφιερώνεται στο πρόσωπο του Γεώργιου Βιζυηνού. Η ρετροσπεκτίβα κορυφώνεται με μια παρουσίαση της παράστασης «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» (Παρασκευή 3 Ιουνίου) στη Βιζύη, γενέτειρα του Γ. Βιζυηνού, στην Ανατολική Θράκη.

Μ. Ζ