Θέατρο

Η αγωνιώδης αναζήτηση μιας νέας εξιστόρησης

Σκηνοθέτης με αιχμηρή πολιτική ταυτότητα, που εντάσσει και αναδεικνύει στα θέματά του, ο Μίλο Ράου, υπογράφει την παράσταση “Empire”, που παρουσιάζεται 15 και 16 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών και ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με το “Εμφύλιοι Πόλεμοι” και συνεχίστηκε με το “Dark Αges”.

Πρόκειται για την τριλογία της Ευρώπης που καταγράφεται μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις, εξιστορήσεις και βιογραφίες των ηθοποιών που συμμετέχουν, μια παράσταση όπου η μικρή, άγνωστη ιστορία συνθέτει την μεγάλη και επίσημα γνωστή.

Συμμετέχουν ηθοποιοί από διαφορετικές χώρες που εξιστορούν την δική τους ιστορία η οποία εμπλέκεται με την ιστορία του τόπου τους.

Πρωταγωνιστούν η Μάγια Μόργκενστερν , ένας Σύρος , ένας Κούρδος ηθοποιός και ο δικός μας Ακύλλας Καραζήσης που παρομοιάζει την παράσταση ως μια «σύγχρονη ανθρώπινη Οδύσσεια, που καταλήγει να είναι μια πολιτική ιστορία και ζώσα λογοτεχνία, που συνθέτει το παζλ της ευρωπαικής ταυτότητας και του σύγχρονου χάρτη της γηραιάς ηπείρου».

Μ. Ζ