Θέατρο

H «Πνιγμονή» στο ανακαινισμένο Αθήναιον

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στον Πολυχώρο Vault, η «Πνιγμονή», ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και από τις 18 Μαρτίου και για λίγες μόνο παραστάσεις θα παρουσιάζεται στο ανακαινισμένο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ.

Πρόκειται για μια εκδοχή του σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, που μεταφέρει το αριστούργημα του Federico García Lorca από την Ισπανία του 1936 στην Ανατολική Τουρκία του 2013, με αφορμή τα εγκλήματα τιμής, τον θρησκευτικό φανατισμό, τον πουριτανισμό της κοινωνίας και την απάνθρωπη καταπίεση των γυναικών στις Μουσουλμανικές Χώρες.

Το έργο είναι ένα «φωτογραφικό ντοκουμέντο», με φόντο την σκληρή ζωή και τη βουβή απελπισία των γυναικών στα ορεινά χωριά της ανατολικής Τουρκίας, όπου η ηθική είναι συνδεδεμένη με το αίμα και τον θάνατο και το περιβάλλον, οι φυλετικοί και οικογενειακοί κανόνες ορίζουν την καθημερινή ζωή, τη συμπεριφορά και τη μοίρα αυτών των γυναικών. Το δικαίωμα της γυναίκας στη ζωή καθορίζεται από το πόσο συμμορφώνεται με τον «κοινωνικό» της ρόλο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση τιμωρείται με θάνατο.

Συντελεστές:
Κείμενο / σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κολλά
Πρωτότυπη Μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά/ Επιμέλεια κοστουμιών: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Επιμέλεια κίνησης: Βιβή Ρωμανά

Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιάννα Σταυράκη, Κική Μαυρίδου, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ειρήνη Σταματίου, Μελισσάνθη Μάχουτ

Info
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
16 ευρώ :Γενική είσοδος
12 ευρώ : Φοιτητικό- μαθητικό-ανέργων
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετ-Πεμ-Παρ : 21:00
Σάββατο : 18:15 και 21:00
Κυριακή : 20:00
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ, Βασ. Όλγας 35 , τηλ.2310832060