Χορός

Τα σχολεία χορεύουν στη Στέγη

Για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη φέρνουν το χορό στα σχολεία, με το Dancing to Connect, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους που πραγματοποιείται με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα,

την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

DtC_Ioannina 2015_by Haris Kalampokis (2)

Φέτος συμμετέχουν πέντε σχολεία από την Αθήνα και πέντε από τα Ιωάννινα, τα οποία είχαν ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους και την Τρίτη 10 Μαρτίου παρουσίασαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τις χορογραφίες τους στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Τώρα, σειρά έχει η Αθήνα, όπου τα 5 συμμετέχοντα σχολεία θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια χορού από τις 12 έως και τις 20 Μαρτίου. Μετά από την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, τα 10 σχολεία με τους 200 μαθητές που παίρνουν μέρος στο Dancing to Connect θα δώσουν ένα τελευταίο εορταστικό ραντεβού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για να δώσουν όλοι μαζί μία μεγάλη παράσταση με όλες τις χορογραφίες που προέκυψαν μέσα από το πρόγραμμα.

Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν σε αυτό τα δύο προηγούμενα έτη (Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου).

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο χορευτής της Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, Clement Mensah.

DtC_Ioannina 2015_by Haris Kalampokis (4)

Απευθύνεται σε:

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ημερομηνίες προγράμματος: Για τα σχολεία της Αθήνας: Πέμπτη 12 έως και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ημερομηνία παράστασης: Η παράσταση όλων των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Info

Κυριακή 22 Μαρτίου

Κεντρική Σκηνή: 19:00

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Φωτογραφίες: Χάρης Καλαμπόκης