Θέατρο

Γιάννης Νιάρρος: “Ο Λάλο έχει γεννηθεί σε ακραίες συνθήκες που πιστεύει πως τον έχουν σημαδέψει”

“Ο Λάλο, όπως όλοι μας έχει τα υπαρξιακά του θέματα που ξεκινούν απο την οικογένεια. Στη δική του περίπτωση το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς έχει γεννηθεί σε πολυ ακραίες συνθήκες, αφού η μητέρα του ήταν πορνοστάρ  κι ο ίδιος έχει δει τσόντες όπου η μητέρα του έκανε σεξ με τον ίδιο έμβρυο στην κοιλιά της, κάτι που  θεωρεί πως τον έχει σημαδέψει”. Αυτά αφηγείται στο artplay.gr ο Γιάννης Νιάρρος μιλώντας για το ρόλο του στο έργο της Έλενας Πέγκα «Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ», που κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Κων/νου Ρήγου από 23 έως 25 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών.

“Η ιστορία έχει ενδιαφέρον, καθώς εμπεριέχει στοιχεία του Μπολάνιο, που δίνουν μια ωραία φόρμα στο λόγο, αλλά με υλικό της Έλενας Πέγκα που έχει αντλήσει από διάφορους χαρακτήρες του Χιλιανού συγγραφέα, συνθέτοντας μια ιστορία με τρία βασικά  πρόσωπα. Ο Λάλο λέει πως γεννήθηκε στο Περιστέρι ενω η μητέρα του είναι μια σταρ που έχει διεθνή καριέρα, έστι ώστε υπάρχουν εικονες και οσμές απο τον Μπολάνιο αλλά και την Αθήνα της Πέγκα.  Θα μπορούσες να πεις ότι είναι σουρεαλισμός αλλά και μαγικός ρεαλισμός, με τρεις σκηνές που δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα στον χρόνο, κι επειδή όλο είναι μέσα σε ένα πλατό έχει την αίσθηση μιας  φαντασίωσης και αναζήτησης του Λάλο που ανακαλεί αυτά τα πρόσωπα στα οποία θα μιλήσει, τον Μπίτριχ, σκηνοθέτη πορνοταινιών, και τον Τζακ, τον πορνοσταρ πατέρα του. Πάνω στη σκηνή υπάρχουν live κάμερες σε μια συνθήκη αρκετά κινηματογραφική. Κι ενώ η δράση είναι ρεαλιστική, μπαίνει εμβόλιμα το γύρισμα της τσόντας, η συνθήκη στο μυαλό του Λάλο και η πραγματικότητα”.

Στην παράσταση, κατάλληλη για θεατές 15 ετών και άνω, πρωταγωνιστούν οι  Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Μπίτριχ), Λαέρτης Μαλκότσης (Τζακ), Γιάννης Νιάρρος (Λάλο), Θεοδώρα Τζήμου (Τζοάνα) κ.ά. Ο πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος ερμηνεύει ζωντανά τρία πρελούδια του Ραχμάνινωφ.

Μάνια Ζούση