Θέατρο

Γιάννης Κακλέας : Η Αποθήκη μου θυμίζει τον Τεχνοχώρο

“Θεατρικά η παράσταση του Ματωμένου Γάμου θυμίζει τον Στρίντμπεργκ, την σκοτεινή πλευρά των χαρακτήρων του, και κινηματογραφικά τον Τρίερ. Πρόκειται για μια σπαρακτική, σκληρή ιστορία που επιδιώκει την κάθαρση”,

υποστήριξε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, διευκρινίζοντας πως το Θέατρο Αποθήκη όπου θα ανέβει η παράσταση, του θυμίζει τον Τεχνοχώρο της Πατησίων όπου τη δεκαετία του ΄80 δημιούργησε παραστάσεις που έχουν χαραχθεί στη μνήμη των θεατών. Ειδική αναφορά έκανε στην Αλίκη Γεωργούλη που πρώτη από όλους, κατέβηκε στην άγνωστη τότε γειτονιά του Ψυρρή, χτίζοντας την Αποθήκη. Ένα θέατρο που όπως είπε έχει περάσει ωραίες περιπέτειες, υπήρξε πρωτοποριακό, και τόλμησε να κάνει αποκεντρωμένες ποιοτικές παραστάσεις. Θύμισε πως ο Ματωμένος Γάμος είναι η τρίτη του σκηνοθεσία στην Αποθήκη, που θα μπορούσε, όπως πρόσθεσε, να αποτελέσει μια βάση εναλλακτικού ποιοτικού θεάτρου που έχει ανάγκη η πόλη.

Έκανε λόγο για μια παράσταση που θέλει να δει την εσωτερική και σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων και όχι την περιγραφή τους. “Μια παράσταση που αφορά το σήμερα και εκφράζει την επιθυμία να πραγματώνονται τα όνειρά μας, που είναι πράξη επαναστατική. Μιας επιθετικής προσέγγισης έργο, στην πιο λιτή σκηνοθεσία που έχω κάνει στην καριέρα μου, από έναν θίασο γενναίων παιδιών που απευθύνεται και σε ένα νεανικό κοινό”, κατέληξε ο Γιάννης Κακλέας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Εβελίνα Παπούλια που υποδύεται την μάνα. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου με την Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της νύφης και τον Δημήτρη Μοθωναίο στο ρόλο του Λεονάρντο.