Έφηβος Θέατρο Παιδί

“Φταίει πάντα ο άλλος ο διαφορετικός”

Την νέα κωμωδία για παιδιά «Είστε και Φαίνεστε», με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος, παρουσιάζει από τις 18 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας η ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου”.


Η ιστορία είναι πάλι βασισμένη σ’ ένα παραδοσιακό έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ που διασκευάζεται από τον Βασίλη Κουκαλάνι ο οποίος κρατά και την σκηνοθεσία από κοινού με τον Γιώργο Παλούμπη. Τα τραγούδια είναι του Φοίβου Δεληβοριάς εκ των οποίων ένα σε συνεργασία με το hip hop συγκρότημα Χνάρια.


Η ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια». Ο Ζαχαρίας ο “Γυαλάκιας” είναι αβοήθητος και φοβισμένος μπροστά στον περίγελο και τα πειράγματα των άλλων. Όποτε οι άλλοι είναι θυμωμένοι με τον δάσκαλο, το σχολείο ή το σπίτι ξεσπούν πάνω του.

Το έργο αυτό ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Η περιθωριοποίηση και η αντικοινωνικότητα
ενός δεν αιτιολογείται σε κάποια προσωπική του ανεπάρκεια, αλλά στην «ανάγκη» άλλων να ξεσπούν πάνω του τους δικούς τους φόβους, απογοητεύσεις και το στρες. Το έργο φιλοδοξεί να εξετάσουν οι μαθητές τις δικές τους συμπεριφορές και να εμπνεύσει την κοινή δράση για επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωση επιθετικότητας.

new2 (3)

Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιωάννα Λέκκα, Πέτρος Σπυρόπουλος και Μιχάλης Τιτόπουλος.
Σκηνικά- κουσούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Βίντεο- Φωτογραφίες: Πάνος Ζενίδης, Τίνα Ψαρρού

Info

Πρεμιέρα 18 Οκτωβρίου στις 12 μμ και 3.15 μμ & 19 Οκτωβρίου στις 8 μμ

Το «Είστε και Φαίνεστε» θα παίζει κάθε Κυριακή στις 12 μμ και καθημερινές για σχολεία
Το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», θα παίζει από 25 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 3.15 μμ και για σχολεία.