Θέατρο Χορός

Φωτογραφίες και τρέιλερ από το BELLEΛEN

Το νέο θεατρικό έργο του Δημήτρη Φοινίτση «BELLEΛEN – Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης» παρουσιάζουν από τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στο Από Μηχανής Θέατρο, το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και η Εταιρεία Θεάτρου Συν – Επί.


Την σκηνοθεσία υπογράφει ο συγγραφέας Δημήτρης Φοινίτσης, χορογραφεί και ερμηνεύει η Φένια Αποστόλου, ενώ ακούγονται οι ηθοποιοί Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιώργος Παπαγεωργίου και Μηνάς Χατζησάββας.

BELLELEN - H (AIWNIA) TRAGWDIA THS ELENHS_NEW PHOTO_6

Λίγα λόγια για την παράσταση

Κυνηγημένη από την κρίση, όχι του Πάρι αλλά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η Ωραία Ελένη καταφεύγει σε ευημερούσες οικονομίες της Δύσης προσφέροντας επί χρήμασι την -ακόμη σφύζουσα από ηδονή- σάρκα της. Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Belleλen» χορεύει pole dance και υπόσχεται στιγμές άκρατου πάθους στα έκπληκτα μάτια που τη θωπεύουν. Ιδιαίτερα λαλίστατη εξηγεί πως βρέθηκε στην αλλοδαπή, τη λατρεία που τρέφει στην Αφροδίτη (αν και θεραπαινίδα στο ναό της Αρτέμιδος), εξυμνεί τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στην ελληνική μυθολογία ανάμεσα σ’ αυτήν και τον Πάρι και καταριέται τον πανάσχημο Μενέλαο αποκαλύπτοντας πως την απέκτησε με προξενιό. Η κόρη του Διός ομιλεί, εξ ανάγκης, την αγγλική∙ φρικτά τουριστικά. Κύριο μέλημά της να κατακτήσει την απόλυτη προσοχή των απανταχού μισοκοιμισμένων ανδρών που διασκεδάζει. Να τους κάνει να δουν τον άνθρωπο και όχι το κορμί, να (απ)ελευθερώσει ένα κομμάτι της ψυχής της ύστερα από αιώνες αφόρητης σιωπής. Ένας μονόλογος που αποκαθιστά τη μυθολογική αλήθεια, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Ευριπίδη.

Info
Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 2105237297
Πρεμιέρα: Δευτέρα 20 Απριλίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 22:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 12 ευρώ
Ατέλειες : 5 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 60 λεπτά

BELLELEN - H (AIWNIA) TRAGWDIA THS ELENHS_NEW PHOTO_2