Χορός

«Ντυμένοι – γυμνοί» στο Σημείο

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων του, το χοροθέατρο Οκτάνα επιστρέφει στο θέατρο Σημείο, 22 χρόνια μετά, για να παρουσιάσει την παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Ντυμένοι – Γυμνοί».

Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ’ ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους.

Ντυμένοι - Γυμνοί (2)

Μέσα από τη διεκδίκηση των ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, «μεταμφιεσμένου» σώματος επιδιώκεται η απόκτηση μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου παραδείσου. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δεν χωράει και τους δυο. Ο Κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία θα πραγματοποιηθεί και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.

Πρόκειται για μία παράσταση εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας, για δύο ερμηνευτές, τον Γιάννη Νικολαίδη και τον Τάσο Καραχάλιο.

Συντελεστές

Δημιουργία, Χορογραφία, Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου

Ερμηνεύουν: Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαϊδης

Διεύθυνση & Εκτέλεση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος

Παραγωγή: Χοροθέατρο Οκτάνα / People Entertainment Group

Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών.

Info

20, 21 Απριλίου 2015 – 21:30

27, 28 Απριλίου 2015 – 21:30

Είσοδος: 14 Κανονικό & 10 Μαθητικό / Νεανικό (έως 22 ετών) / Φοιτητικό / Ανέργων / Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών

Θέατρο Σημείο – Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο)

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9229579, 6944870333