Θέατρο

FATSA/KOINA: ATHENS στο Bios

Την ιστορία πέντε ανθρώπων, οι οποίοι δραπετεύουν από τον πόλεμο στον Νότο και ξεβράζονται στην Αθήνα αφηγείται η παράσταση «Φάτσα/Κοινά: Αθήνα» της διεθνούς κολλεκτίβας «Ευρωπαϊκή Συλλογικότητα για Πολιτιστικά Ζητήματα” (EGfKA)

19, 20 και 21 Νοεμβρίου στο BIOS.

 

 

Μέσα από ένα κολάζ πολυμέσων περνούν κρίση, διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις σε πλατείες, οδοφράγματα που καίγονται, πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ.
Οι 5 άνθρωποι ελπίζουν και περιμένουν την ερχόμενη εξέγερση, καθώς ως παράνομοι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις διαμαρτυρίες αφού κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ένα από τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Κινούμενοι γύρω από τις κεντρικές ερωτήσεις του Μπρεχτ στο αποσπασματικό Fatzer Μaterials, οι Τ/Α/Τ διερευνούν τη σχέση του ατόμου με την κοινωνία, τη δυνατότητά του για βίαιη αντίσταση και σκέψεις που αφορούν τις αναγκαιότητες και τους κινδύνους της υποταγής μέσα στις κοινότητες.

φφφφφφ 2

Τα θεμέλια για την παράσταση μπήκαν αρχές του 2013 με ένα workshop στο υπό κατάληψη θέατρο Εμπρός. Το έργο που δημιουργήθηκε από αυτό το workshop παρουσιάστηκε στις 21 Ιουλίου 2013 στο Ringlockschuppen Ruhr στο Mülheim της Γερμανίας.

 

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Sabrina Apitz, Matthias Kelle, Dafni Sofianopoulou, Olivia Stutz, Florian Thamer, Julian Thamer, Tina Turnheim
Φιλική Συμμετοχή: Filippos Papacristodoulou, Christos Varvantakis
Μετάφραση: Katerina Strauch, Christiana Symeonidou

Πληροφορίες παράστασης
BIOS.TESLA Main
Παραστάσεις: Πέμπτη 19, Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ & 8 ευρώ (φοιτητικό)

Σε συνεργασία με το Ringlokschuppen Ruhr.
Με την υποστήριξη του Kunststiftung NRW και του Goethe Institut.