Θέατρο

Εθνικό: Ο «Άμλετ» στο Συμπόσιο του μήνα

«Άμλετ, ο αινιγματικός πρίγκιπας» είναι ο τίτλος του πρώτου Συμποσίου του μήνα που διοργανώνεται την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στις 20:00 στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24).

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο πάνω σε κεντρικά θέματα της θεατρικής, αλλά και της ευρύτερης πολιτισμικής μας ζωής, διοργανώνουν σειρά συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Συμπόσιο του Μήνα».

Η προβληματική των συζητήσεων είναι πολυεπίπεδη καθώς αναφέρεται σε επίμαχα ερωτήματα που θέτει ο καιρός μας σε συνάρτηση με διαχρονικά πνευματικά ζητήματα.

Το Συμπόσιο του Μήνα πραγματοποιείται την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα στο Εθνικό Θέατρο με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Προσκεκλημένοι ομιλητές κάθε συμποσίου είναι καταξιωμένοι άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτισμού και των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών.  Τις σύντομες εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί διάλογος με το κοινό. Συντονιστής των συμποσίων είναι ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης.

Ομιλητές του πρώτου Συμποσίου είναι:

– Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος / ψυχαναλυτής, συγγραφέας

– Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου.

(Ο κ. Διονύσης Καψάλης δεν θα λάβει μέρος στο συμπόσιο, όπως είχε ανακοινωθεί, λόγω έκτακτης επαγγελματικής υποχρέωσης στο εξωτερικό.)

Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Φωτογραφία εξωφύλλου από την ταινία “Άμλετ” του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ / Αλκυονίς/ New Star