Θέατρο

ΕΘΝΙΚΟ: Έρχεται «Το τρίτο κύμα»

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι πρόβες για την παράσταση του έργου «Το τρίτο κύμα» των Ron Jones και Joseph Robinette, που ανεβαίνει από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού στο Θέατρο Χώρα,

σε σκηνοθεσία Νίκου Αρβανίτη. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

«Πώς οι Γερμανοί ανέχονταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαχνε ο Χίτλερ;» Η ερώτηση απευθύνεται από μια μαθήτρια γυμνασίου του Πάλο Άλτο στον κύριο Τζόουνς, καθηγητή της Ιστορίας, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Αντί για απάντηση, ο καθηγητής προτείνει ένα ανατρεπτικό πείραμα, με στόχο την κριτική προσέγγιση των γεγονότων. Καθώς το πείραμα περνάει στην εφαρμογή του, μαθητές και καθηγητής εμπλέκονται σε ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι ρόλων, που τους βυθίζει στη δίνη ενός επικίνδυνου μηχανισμού εξουσίας. Η εμπειρία του πειράματος θα τους οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις και θα τους φανερώσει το αδυσώπητο πρόσωπο του φασισμού.

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία Νίκος Αρβανίτης

Μουσική Γιώργος Ανδρέου

Σκηνικά Θοδωρής Χρυσικός

Κοστούμια Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση Πωλίν Ουγκέ

Βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Αρβανίτη

Video artist Commodor

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάγια Ανδρέου, Κώστας Ανταλόπουλος, Εύα Οικονόμου -Βαμβακά, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Καπένης, Γιώργος Καρατζιώτης, Ηρακλής Κωστάκης, Πολυξένη Μυλωνά, Στέφανος Παπατρέχας, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Λίνα Φούντογλου και Αλέξανδρος Χούντας.

Φωτογραφία εξωφύλλου από τις πρόβες: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ/ facebook