Κινηματογράφος

Τα βραβεία του Aniμαsyroς 7.0

Με μία σύντομη και εορταστική τελετή και την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε η 7η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, Aniμαsyroς 7.0, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης.

Τα βραβεία

historia dun oso

Το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Αnimasyros 7.0 κέρδισε η ταινία «Ιστορία ενός Αρκούδου» (Historia de un Oso) του Gabriel Osorio (Xιλή), ως «μια συγκινητική ιστορία δοσμένη με ένα άρτιο και ολοκληρωμένο τεχνικά ζωντανό animation».

canis

Ειδική μνεία Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος απένειμε η Κριτική Επιτροπή στην ταινία “Canis” των Marc Riba & Anna Solanas (Ισπανία) «επειδή μας καθήλωσε με την ωμή ένταση της αφήγησης και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε».

 

dinner for few

Ειδική Μνεία για Ελληνική Ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος κέρδισε το “Dinner for Few”, του Νάσου Βακάλη «επειδή μας συγκίνησε το δυνατό πολιτικό μήνυμα, τα ζωντανά χρώματα και η εξαιρετική ανάπτυξη της ιστορίας».

 

man in a box

Ειδική Μνεία σε Ελληνική ταινία του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Προγράμματος κέρδισε η ταινία “Man in a box”, του Ηλία Παπασταματίου (Ελλάδα) «για το πειραματικό ύφος της και την χρήση παραδοσιακής φόρμας για να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα και μοναδική ιστορία».

My_Stuffed_Granny

Το Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής ταινίας δόθηκε στην ταινία “My stuffed Granny”, της Έφης Παππά (Μεγάλη Βρετανία) ως «Μια επαγγελματικά φτιαγμένη φοιτητική ταινία με εξαιρετική τεχνική που πραγματεύεται με αισιοδοξία δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Η σκηνοθέτης ήταν παρούσα και παρέλαβε η ίδια το βραβείο της με μεγάλη χαρά.

 

mythopolis

Tέλος, Ειδική Μνεία Φοιτητικού Διαγωνιστικού Προγράμματος κέρδισε η ταινία “Mythopolis”, της Αlexandra Hetmerova (Τσεχία) «ως πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα καθώς χρησιμοποιεί κλασικούς χαρακτήρες και τους μετατρέπει σε σύγχρονες φιγούρες με διασκεδαστικά σκίτσα και γραφικά».