Εργαστήρια Θέατρο

Εργαστήριο μάσκας και αυτοσχεδιασμού

Bασισμένος στον μύθο του Μινώταυρου και στη διαχρονικότητα που του δίνει το έργο του Έλληνα υπερρεαλιστή Νίκου Εγγονόπουλου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λύσανδρος Σπετσιέρης, πραγματοποιεί ένα Εργαστήριο ουδέτερης μάσκας και σωματικού αυτοσχεδιασμού, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, Μ. Αλεξάνδρου 115 στον Κεραμεικό, από 12 Μαίου.

Πρόκειται για τις βασικές αρχές της ουδέτερης μάσκας, μέσα στα αυστηρά πλαίσια του αυτοσχεδιασμού, τη σημασία της ιδιαιτερότητας του σώματος και του ερμηνευτή μέσα στο σύνολο, αλλά και την απαραίτητη λειτουργία της φαντασίας και του humour, στοιχεία που θα αποτελέσουν  το αντικείμενο του οκταήμερου εργαστηρίου

Ο μύθος του Μινώταυρου, του τέρατος της διαστροφής ,της αγριότητας και του άλογου, αφηγείται την προσπάθεια του σύγχρονου πολιτισμού να ανακαλύψει και να σκοτώσει τη ζωώδη φύση του, που αντιλαμβάνεται ως ψεγάδι και εμπόδιο για την εξέλιξη και την εδραίωση της λογικής. Ο Νίκος Εγγονόπουλος καταγράφει την προβολή του μύθου στην εποχή του, αποκαλύπτοντας την ονειρική του διάσταση.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όλους. Ο  Α κύκλος είναι από 12/5 έως 9/6, ο  Β κύκλος από 16/6 έως 30/6 , ενώ μετά την ολοκλήρωση του Β κύκλου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση . Διάρκεια: Από 12/5 έως 30/6 Κάθε Πέμπτη 18:00 με 20:30 Τόπος: Τεχνοχώρος Φάμπρικα Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6948718991 [email protected]

 

13141064_10209211400993267_57216867_n

 

Ο Λύσανδρος Σπετσιέρης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή Αγ.Βαρβάρας Ιάκωβου Καμπανέλλη και στη δραματική σχολή Μοντέρνοι Καιροί. Με την αποφοίτηση του συνέχισε να εκπαιδεύεται παίζοντας ως ηθοποιός στην Ομάδα Άσκηση υπό τη σκηνοθεσία και καθοδήγηση του Περικλή Μουστάκη. Το 2010 ίδρυσε την ομάδα τεχνών Θέατρο του Πανικού, παρέα με καλλιτέχνες των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών και την πολύτιμη ηθική υποστήριξη και βοήθεια του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Fernando Arrabal . Με το Θέατρο του Πανικού σκηνοθέτησε τις θεατρικές παραστάσεις Fando y Lis του F. Arrabal, ο Θάνατος του Αντονέλο της Β.Πηνιώτη, Hamlet οι νεκροθάφτες, Μία τριλογία για το παρελθόν και Villa Utopia της Β.Πηνιώτη, σε συνεργασία με την ομάδα Fabrica. Έχει σκηνοθετήσει δράσεις σε δημόσιους χώρους όπως η φάρμα των ζώων, Fando y Lis η πορεία μετανάστευσης, Infernale. Έχει συνεργαστεί με τους καλλιτεχνικούς χώρους, beton 7, Βυρσοδεψείο, επι Κολωνώ, Θέατρο Εμπρός, Θέατρο 104, Nosotros, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Έχει επίσης συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται ως ηθοποιός σε αρκετές παραστάσεις. Από το 2015 είναι εισηγητής στα σεμινάρια μάσκας και αυτοσχεδιασμού του εργαστηρίου Ασκαρδαμυκτί. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του με σπουδή πάνω στη ζωγραφική κ το ελεύθερο σχέδιο.