Θέατρο

Επτά κλαίουσες …ΜανταΜίτσες

Τι μπορεί να συμβεί σ’ ένα μυστήριο μπαρ όταν νυχτώνει; Πόσα ένοχα μυστικά είστε έτοιμοι να ακούσετε; Αντέχεται να ακούσετε τις ιστορίες επτά γυναικών που …εξομολογούνται. Αν ναι, τότε «Οι επτά κλαίουσες»,

η μαύρη κωμωδία που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μούτση, στις 16 και 17 Μαΐου στο Θέατρο Παραμυθίας, στο πλαίσιο του “Festival 10 έργων…ΤΡΟΜΟΥ”, είναι μια καλή ευκαιρία.

7 Gynaikes_6

Λίγα λόγια για την παράσταση

Επτά γυναίκες εξομολογούνται τις θανάσιμες ιστορίες τους, σαν άλλες deadly women ή φόνισσες του “Chicago”. Επτά θανάσιμα κωμικοτραγικές φιγούρες, από διαφορετικά μέρη και εποχές, αφηγούνται τις σκοτεινές ιστορίες τους. Ένα ταξίδι στη ψυχοσύνθεση της γυναίκας-δολοφόνου θα γεμίσει τη σκηνή του Θεάτρου Παραμυθίας με χιούμορ, μουσική, αφήγηση και έμμετρο λόγο.

7 Gynaikes_4

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Τον προηγούμενο χειμώνα είδα την παιδική παράσταση «ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ…κι όνειρα γλυκά!» από την ομάδα ΜανταΜίτσες, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και ενθουσιάστηκα. Λίγο αργότερα, μου έγινε η πρόταση από την Κωνσταντίνα να βάλω κι εγώ το χεράκι μου στη δημιουργία μιας δεκαπεντάλεπτης παράστασης με τις μανταΜίτσες για το φεστιβάλ Scratch του θεάτρου BIOS. Θέμα της, η αυτοκτονία και πως οδηγείται σ’ αυτήν ο αυτόχειρας. Έτσι παρουσιάσαμε την παράσταση «Στο βάθος του αδιεξόδου». Ακούγοντας πολύ καλές κριτικές για το αποτέλεσμα και λόγω της όμορφης συνεργασίας που είχε ξεκινήσει, θελήσαμε να συνεχίσουμε. Έτσι, δημιουργήσαμε τη μουσικο-θεατρική παράσταση «οι 7 κλαίουσες». Αυτές οι 7 γυναίκες αγγίζουν ευαίσθητες χορδές και σκοτεινά σημεία της ψυχής μας, αλλά πάντα μέσα από το χιούμορ. «Οι 7 κλαίουσες» φέρνουν την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας μέσα από τον ακραίο σουρεαλισμό. Μια παράσταση καθρέφτης, γιατί όλοι μας, άντρες και γυναίκες, έχουμε μια κλαίουσα μέσα μας.

7 Gynaikes_8

Συντελεστές

Αρχική ιδέα: Όλγα Κωστάκη

Κείμενο: μανταΜίτσες

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μούτσης

Μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κοστούμια: Κική Μήλιου

Σκηνογραφία: David Negrin

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Φωτογραφία/Video: Didi

7 Gynaikes_02

Οι 7 κλαίουσες είναι: Στέλλα Γεωργουλέα, Αναστασία Δημοπούλου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Έμμη Χάλαρη, Άντρη Χατζηχριστοδούλου, Μελίτα Ψυχογυιοπούλου

7 Gynaikes_9

Info

Θέατρο Παραμυθίας

Παραμυθίας 27, Μεταξουργείο

16 Μαΐου στις 20:00

17 Μαΐου στις 23:00

Διάρκεια: 70’

Εισιτήρια: €7

Πληροφορίες 210 3457904 & 6939 498289