Εικαστικά Έκθεση

Pop up #1. Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από τη συλλογή Φ. Κυριακοπούλου

Μία «pop up» έκθεση με έργα από τη συλλογή της επιμελείται και παρουσιάζει η συλλέκτης και εικαστικός Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου, από το Σάββατο 16 Μαΐου – τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στον Χώρο Τέχνης Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Δημιουργός του Χώρου Τέχνης Φουγάρο στο Ναύπλιο και εικαστικός η ίδια, η Φλωρίκα Κυριακοπούλου άρχισε να συλλέγει τέχνη στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και με την έκθεση Pop up #1, για πρώτη φορά παρουσιάζεται μέρος αυτής της συλλογής στο ευρύ κοινό.

Έργα διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και μαζί τους έργα νέων ή λιγότερο γνωστών εικαστικών, δημιούργησαν στο πέρασμα του χρόνου μία μοναδική συλλογή που καθρεφτίζει την ιστορία μιας ματιάς. Είναι η ματιά ενός καλλιτέχνη – συλλέκτη στις τελευταίες δεκαετίες: ένα πολύ προσωπικό απόσταγμα μιας εποχής.

Ακόμα και η ίδια η σύνθεση αυτής της έκθεσης, η επιλογή αυτών των έργων και όχι άλλων, ο τρόπος που αυτά τοποθετούνται και συνδιαλέγονται μέσα στο χώρο της Fougaro Gallery, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού project που είναι το Φουγάρο.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτής τεχνικής, κατασκευών, video και φωτογραφίας των καλλιτεχνών Marina Abramovic, Stephen Antonakos, Αλέξη Ακριθάκη, Joe Barnes, Georg Baselitz, Richard Deacon, Susy Gomez, Alfred Haberpointner, Julia Hürter, Δήμητρα Λαζαρίδου, Annette Messager, Claire Moinil, Juan Muñoz, Αλίκη Παλάσκα, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Λίλα Πολενάκη, Les Rogers, Keith Sonnier, Sturtevant, James Turrell, Θανάση Τότσικα, Klaus vom Bruch, Frantz West, Sue Williams, Παντελή Χανδρή.

Info

Pop up #1

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από τη συλλογή Φ. Κυριακοπούλου

Η έκθεση ανοίγει το Σάββατο 16/5 και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι

FOUGARO THE GALLERY, Ασκληπιού 98 Ναύπλιο Τηλ: 2752047300