Θέατρο

Επιστρέφουν οι «Αστερισμοί»

Το βραβευμένο έργο του Νικ Πέιν Αστερισμοί, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Μάκη Παπαδημητρίου, επανέρχεται από σήμερα, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, και για λίγες μέρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το έργο του Πέιν τιμήθηκε με το Βραβείο καλύτερου έργου 2012 της εφημερίδας Evening Standard και το Βραβείο Χάρολντ Πίντερ 2012.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Μάριαν και ο Ρόλαντ. Εκείνη θεωρητική φυσικός κι εκείνος μελισσοκόμος, συναντιούνται σ’ ένα φιλικό σπίτι κι έτσι αρχίζει η ερωτική τους ιστορία. Ή τουλάχιστον μια από τις πολλές πιθανότητες αυτής της ιστορίας. Γιατί σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, που μελετάει η Μάριαν, στο κβαντικό rsz_constellations_4πολυσύμπαν, κάθε επιλογή που έχεις κάνει, κάθε απόφαση που έχεις πάρει ή δεν έχεις πάρει στη ζωή σου, όλα αυτά συνυπάρχουν σ’ ένα αφάνταστα πολύπλοκο σύστημα από παράλληλα σύμπαντα. Στο φως αυτής ακριβώς της θεωρίας παρακολουθούμε τη σχέση των δύο χαρακτήρων, καθώς συναντιούνται / φτιάχνουν μια σχέση / δεν καταφέρνουν να φτιάξουν μια σχέση / κάνουν έρωτα / δεν κάνουν έρωτα / μένουν μαζί / απατούν ο ένας τον άλλο / ζουν μια μονογαμική σχέση / χωρίζουν / ξαναβρίσκονται κοκ. Διαφορετικές εκδοχές όπως τις υπαγορεύουν διαφορετικοί παράγοντες. Οι άνθρωποι στο μεγαλείο και στην ολοκληρωτική αδυναμία τους. Ένα έργο που θέτει ερωτήματα για το ρόλο της τύχης και της ελεύθερης βούλησης στη ζωή των ανθρώπων, για τη γιορτή και το πένθος της ύπαρξης.

Πριν την παράσταση προβάλλεται βίντεο με τη συζήτηση των καθηγητών αστροφυσικής Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου σχετικά με τα παράλληλα σύμπαντα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Βίντεο – Εικαστικό περιβάλλον: Παντελής Μάκκας

Κοστούμια: Digitaria

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στεφανία Γουλιώτη, Μάκης Παπαδημητρίου

Info

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, από 4/10/2014

Παραστάσεις: Σάββατο 19:00, Κυριακή 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό / ανέργων

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/theatre/asterismoi-theatro-neou-kosmou/

Ώρες ταμείου: Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00 – 22:00 / Σάββατο 14:00 – 22:00 / Κυριακή 10:00 – 22:00