Θέατρο

Ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό

Γκόλφω, Ερωφίλη, Ορέστης υπήρξαν εξαρχής οι στόχοι της πρωτοπόρας ομάδας που, δέκα χρόνια τώρα, αναζωογονεί το θέατρό μας. Σκηνοθέτης που έχει κερδίσει την εκτίμηση με την αφοσίωσή του

στη χειρωνακτική πλευρά του θεάτρου, ο Σίμος Κακάλας ανέβασε τον Ορέστη σε μία πρώτη εκδοχή για κλειστό χώρο (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη), προετοιμάζοντας την παράσταση για ανοιχτό χώρο, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 28 & 29 Αυγούστου και θα ολοκληρώσει το φετινό Φεστιβάλ.

Με οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη, ο Σίμος Κακάλας αναζητά τη θέση της τραγωδίας σήμερα, προτείνει ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό, που ολοκληρώνεται μέσα από τη διαδραστική σχέση με το κοινό.

Με τον Ορέστη του, ο Ευριπίδης μεταμορφώνει τους τυραννοκτόνους Ορέστη και Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε «τρομοκράτες». Έξι μέρες μετά τον φόνο της Κλυταιμνήστρας τα δύο αδέλφια είναι αποκλεισμένα στο πατρικό τους, ενώ όλη η κοινωνία είναι εναντίον τους. Μοναδική τους ελπίδα ο Μενέλαος, που και αυτός τους προδίδει…

«Παιδί της δημοκρατίας, το αττικό δράμα ολοκληρώθηκε μέσα από τον δημόσιο λόγο και την επαναδιαπραγμάτευση του μύθου. Η τραγωδία αποτέλεσε επίσης ένα εκπαιδευτικό εργαλείο», σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Τι συμβαίνει με την τραγωδία σήμερα, που είναι αποκομμένη από αυτές τις παραμέτρους;»

Συντελεστές

Μετάφραση Γιάννης Τσαρούχης

Σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας

Σκηνικά Σίμος Κακάλας, Μάρθα Φωκά

Κοστούμια – Μάσκες Μάρθα Φωκά

Μουσική (διασκευή στο πρωτότυπο Στάσιμο της τραγωδίας) Mohammad

Φωτισμοί – Βίντεο Περικλής Μαθιέλλης

Βοηθός Σκηνοθέτη – Δραματολόγος Δημήτρης Καλακίδης

Σχεδιασμός κούκλας Γιάννης Κατρανίτσας

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

Δήμητρα Κούζα Χορός, Ελένη, 1ος Αγγελιοφόρος

Έλενα Μαυρίδου Ηλέκτρα, Τυνδάρεω, Φρύγας(2ος Αγγελιοφόρος)

Δημήτρης Λάλος Ορέστης

Μιχάλης Βαλάσογλου Μενέλαος, Χορός

Συμμετέχουν σπουδαστές από το Α’ & Β’ έτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Α’ έτος της Δραματικής Σχολής Δήλος.

info

Στα Ελληνικά με Αγγλικούς υπέρτιτλους.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων

VIP: 30€, Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 15€, 12€ (ομαδικό)

Άνω Διάζωμα: 10€, 8€ (ομαδικό), Φοιτητικό: 15€, 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€

Φωτογραφία εξωφύλλου: Mike Rafail (από την παράσταση για κλειστό χώρο στο Θέατρο Αυλαία)