Θέατρο

Ένα «Πηγάδι» στην οδό Καπνοκοπτηρίου

Η θεατρική παράσταση «Το Πηγάδι» μια ιστορία που τοποθετείται στον κυριολεκτικό αλλά και συμβολικό κόσμο ενός πηγαδιού, ανεβαίνει στο «Προσκήνιο» της οδού Καπνοκοπτηρίου στις 14 Δεκεμβρίου από την ομάδα MάximaCulpa.

Το πηγάδι αυτό φτιάχτηκε για κυκλώσει και να απομονώσει την απόλυτη αγάπη αυτού και αυτής. Να την απομονώσει από ένα κόσμο που δε μπορεί ούτε να καταλάβει, ούτε να δεχτεί το δικό τους τρόπο σκέψης. Ένα κόσμο που «φυτεύει πολυκατοικίες, χτίζει δέντρα, ευνουχίζει παιδιά και γεννάει μηχανές».
Μακριά και ασφαλείς πια από αυτόν τον κόσμο, οι δυο τους δίνουν μία υπόσχεση, «αν έρθει η ώρα κάποιου από τους δύο να πεθάνει τότε κι ο άλλος να τον ακολουθήσει στο θάνατο». Από αυτή τη στιγμή ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανακάλυψης του άλλου. Ανακάλυψης του νοήματος της ελευθερίας, της αγάπης, της εξουσίας, της κυριαρχίας και της επικοινωνίας. Το ταξίδι αυτό θα μετατρέψει το πηγάδι από ένα τόπο ελευθερίας σε ένα τόπο εξάρτησης και καταπίεσης. Αλλά το νόημα στην ελευθερία ίσως βρίσκεται στο να την διεκδικήσεις.
Η παράσταση «Το πηγάδι» τον Οκτώβριο 2015, βραβεύτηκε στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στο θέατρο Προσκήνιο.

Συντελεστές:
Κείμενο: Νίκος Ευσταθιάδης
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Πετσόπουλος
Μακιγιάζ: Ασπασία Βλάχου
Φωτογραφίες: Μάριος Λεμπέσης
Παίζουν: Δημοπούλου Αγγελική, Νίκος Ευσταθιάδης
Διάρκεια παράστασης: 70’
INFO:
Πότε: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (μέχρι 29/12)
Που: Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€, Φοιτητικά & Ανέργων 8€
Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven, Ianos, Reload