Θέατρο

Ελληνικό θέατρο στο Ντουμπάι

“Είναι συγκινητικό να συνειδητοποιείς πόσα κοινά έχεις με ανθρώπους που βρέθηκαν μακριά από τη χώρα τους ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικά στάδια στη ζωή τους. Το Θέατρο και γενικότερα η τέχνη, έχει την μαγική ικανότητα

να γίνεται το νήμα το οποίο μας συνδέει και μας επιτρέπει να διατηρούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα ενώ παράλληλα να ψυχαγωγούμε και να προβάλλουμε την ελληνική μας κουλτούρα”.
Αυτό υποστηρίζει η Βίκυ Κουμούτσου, επαγγελματίας ηθοποιός και θεατρολόγος, δημιουργός της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Scenes & Skenes που δημιουργήθηκε φέτος στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όραμα της Βίκυς και της ομάδας είναι η επαφή και η προώθηση του ελληνικού θεατρικού πολιτισμού, σε μια περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρον για την τέχνη.

Το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της Scenes & Skenes, η ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου, “ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου στο θέατρο Ductac.

Η ομάδα

Η ομάδα απαριθμεί δέκα ερασιτέχνες ηθοποιούς:  Νικόλας Κολοβός, Βίκυ Κουμούτσου, Χρήστος Μάμας, Μαρία Τσέκου, Δέσποινα Κάτσαρη, Δήμητρα Λυριτζή, Αιμίλιος Κουράφας, Βασίλης Πιπεριάς, Κατερίνα Τσακατάνη, Μάκης Αντωνέλος.  Όλοι αφιερώνουν τον προσωπικό τους χρόνο δουλεύοντας με επαγγελματικά κριτήρια, έχοντας σαν στόχο την ψυχική εκτόνωση και έκφραση καθώς και τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος για την ελληνική κοινότητα στα Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή.
Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι εξωτερικοί συνεργάτες διάφορων ειδικοτήτων, (παραγωγός, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, graphic designer, φωτογράφος) που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνεισφέρουν καταλυτικά στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Όλα τα μέλη της ομάδας, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, έχουν επίσης την βαθιά επιθυμία μέσα από όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία να καταφέρουν να δώσουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται, ενισχύοντας έτσι την μη κερδοσκοπική οργάνωση Emfasis Foundation. Πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων του εξωτερικού, γεννήθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε καυτά κοινωνικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας όπως η αστεγία, η έλλειψη ιατρικής ασφάλισης, η επιβίωση μονογονεϊκών οικογενειών, εργαζόμενων παιδιών κλπ.