Θέατρο

Έκτακτη επιχορήγηση στο ΚΘΒΕ

Σε εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης από κοινού με την τακτική εντός του Ιανουαρίου προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού

για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του. Στην ανακοίνωση αναφέρεται : “Η σημερινή διοίκηση του υπουργείου έρχεται να επωμιστεί το βάρος ενός μεγάλου χρέους του θεάτρου που δημιουργήθηκε για γνωστούς λίγο – πολύ λόγους. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε αρκετούς εποπτευόμενους φορείς. Φιλοδοξία μας είναι η εξυγίανση των οικονομικών των φορέων αυτών έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα και δημιουργικά το καλλιτεχνικό τους έργο.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και τον σεβασμό μας για το ότι συνεχίζουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και ειδικά προς τους ηθοποιούς που ανεβαίνουν στη σκηνή και τιμούν την Τέχνη τους ποιώντας ήθος.

Υποσχόμαστε ότι εργαζόμαστε για να βρούμε άμεσα λύση, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και σύσσωμη η κυβέρνηση θεωρεί ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας είναι ένας σημαντικότατος καλλιτεχνικός οργανισμός της χώρας που προσφέρει, δεκαετίες τώρα, υψηλής ποιότητας πολιτιστικό έργο, όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της χώρας.
Θέατρο ορόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και σημείο αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας.
Στόχος μας και φιλοδοξία μας είναι όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να αναβαθμιστεί απαντώντας στις νέες πολιτιστικές και αισθητικές αναζητήσεις της εποχής.
Ο Υπουργός σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΚΘΒΕ. Επιζητούμε τη συνεργασία και τον διάλογο με τη διοίκηση του θεάτρου και τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του οργανισμού από κοινού. Αυτό με κανέναν τρόπο δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στους εργαζόμενους να διεκδικούν το δίκαιό τους με όποιο τρόπο αυτοί κρίνουν”