Θέατρο

«Dostoyevskaya Metro Station» : “Γιατί μέλλον καλύτερο θα έρθει..”

Με έναν συμβολικό τίτλο που αντλείται από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό της Μόσχας που άνοιξε το 2010 και κοσμείται με έργα που απεικονίζουν σκηνές από τα έργα του Ντοστογιέφσκι, η Ελένη Μποζά σκηνοθετεί τέσσερα διηγήματα του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζοντάς τα από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.

Η παράσταση «Dostoyevskaya Metro Station» είναι μία σκηνική σύνθεση, το κείμενο της οποίας προκύπτει από τη δραματουργική επεξεργασία των διηγημάτων της ώριμης περιόδου του συγγραφέα: «Μια αισχρή ιστορία», «Κροκόδειλος», «Μπαμπόκ» και  «Το όνειρο ενός γελοίου».

Ο σπουδαίος Ρώσος συγγραφέας αποτελεί για άλλη μια φορά πηγή έμπνευσης για την σκηνοθέτη, μετά την εξαιρετική παράσταση «Με αφορμή το χιόνι που λιώνει» που ανέβηκε από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού το 2004.

Η ίδια σημειώνει πως «σε μία εμφανώς μεταβατική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, εν αναμονή της επερχόμενης δυστοπικής πραγματικότητας που προκαλεί στα άκρα την ανθρώπινη ύπαρξη, πέντε ηθοποιοί με όχημα το αιχμηρό χιούμορ του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι, διαπραγματεύονται τη σύνδεση του χθες με το σήμερα, ατενίζοντας το αύριο κατάματα. Χρησιμοποιώντας θραύσματα από το συγκεκριμένο υλικό, διαδηλώνουν με χιούμορ τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη ρευστή μετανεωτερική πραγματικότητα»

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Μποζά

Εικαστική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Ελένη Μποζά

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση

Ηθοποιοί

Νίκος Γιαλελής

Αντριάνα Ανδρέοβιτς

Ελένη Ανδρικοπούλου

Κώστας Κουτρουμπής

Χάρης Μπαλασόπουλος.

Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη: 21:00

Εισιτήριο: 5- 12 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Β’ ΣΚΗΝΗ Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη

Τηλ. 210 8838 727