Θέατρο

«Δύο γυναίκες χορεύουν» στο “Ιλίσια”

Μετά την περυσινή επιτυχία η Χρυσούλα Διαβάτη και η Θάλεια Ματίκα «χορεύουν» ξανά στο Θέατρο Ιλίσια.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου παρουσιάζουν την παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη.

Η παράσταση εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν κοινό και κριτικούς, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου την χαρακτήρισε ως «την καλύτερη εκδοχή που είδε ποτέ».

 

Χαρακτηριστική η δήλωσή του στην πρεμιέρα: «Το έργο -πέρα από τη χώρα του- έχει παιχτεί στην Αργεντινή, την Ιταλία και την Αγγλία, μα το ελληνικό ανέβασμα και οι ερμηνείες των δύο υπέροχων πρωταγωνιστριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου. Θα μπορούσα να τις χαζεύω πάνω στη σκηνή για πολλές ώρες. Τους συνιστώ να μάθουν επειγόντως ισπανικά, καθώς μου φαίνεται πως μπορούν να γίνουν οι νέες “μούσες” του Αλμοδοβάρ».

Οι γυναίκες του Ζουρνέτ μπορούν να σε κάνουν να γελάς, μπορεί να μην αντέχουν η μία την άλλη, μπορεί να ψάχνουν απεγνωσμένα για τα τούνελ που τις γυρνούν καρφί στην παιδική ηλικία, είναι όμως απ’ αυτές τις γυναίκες που ξέρουν να χορεύουν ένα χορό λυτρωτικό, όπου το κωμικό με το τραγικό ενώνονται κι όπου τα κορίτσια, όσα χρόνια κι αν περάσουν, μένουν για πάντα νέα.

2_gynaikes_10a

Περίληψη πλοκής

Η ηλικιωμένη είναι μια δύστροπη γυναίκα που ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμα. Η νεαρή είναι μια κοπέλα που ζει με ένα ένοχο μυστικό, το οποίο την έχει στοιχειώσει αποκόπτοντάς την από την κοινωνική ζωή. Οι δυο τους αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της. Οι γυναίκες αυτές αποφασίζουν να «χορέψουν», όχι στο ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρος, αλλά στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες, σ’ ένα έργο – ύμνο για την ζωή και την έννοια της αγάπης.

Πρωταγωνιστούν:

Χρυσούλα Διαβάτη

Θάλεια Ματίκα

Συντελεστές:

Μετάφραση: Els de Paros

Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης

Σκηνογραφία-Φωτιστικός σχεδιασμός: Γκάι Στεφάνου

Κοστούμια: Ειρήνη Τσακίρη

Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Αντωνάκος – Τάσος Ιορδανίδης

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Info

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ-ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ (Παπαδιαμαντοπούλου 4)

Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00

Πέμπτη στις 20.00

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Διάρκεια: 100’

Πρώτη ανάρτηση 6 Σεπτεμβρίου 2014 13:32